Karasko o saudijskim parama: Svi biste dva puta razmislili, ne obraćam pažnju na ljudska prava

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 15:40

Belgijanac u centru pažnje zbog transfera u saudijski Al Šabab

Kada su se ispucali veliki saudijski klubovi pout Al Hilala, Al Nasra, Al Itihada i Al Ahlija sa skupim imenima poput Nejmara, Marez, Firmina, Fabinja, Milinković Savića, Fabinja, Laporta, Kesija, Kulibalija i drugih, krenuli su i oni manji klubovi sa zvučnim pojačanjima.

U prvom redu Džerardov Al Etifak (Henderson, Vajnaldum, Dembele, Grej…) i Al Šabab koji je Everu Banegi pridodao Janika Fereriru Karaska kao najzvučnije pojačanje. Belgijanac je Atletiku plaćen 15.000.000 evra, a u Saudijskoj Arabiji će zarađivati 13.000.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

Zato je Karaskovo pojavljivanje na konferenciji za medije belgijske reprezentacije izazvalo ogromnu pažnju i više se pričalo o transferu nego o nacionalnom timu.

“Vidim da sve ovde interesuje najviše moj transfer. Pa ovako… Sada ću pričati o ovoj temi i više neću. Vidite, imam 30 godina i bio sam u poslednjoj godini ugovora u Atletiku. Odlučio sam se za finansijsku sigurnost u Al Šababu. Vidite koliko se utakmica godišnje igra i koliko se igrači češće povređuju. Odlučio sam se za sigurnu varijantu umesto da rizikujem. Svi biste vi razmislili dvaput kada biste dobili ovakvu ponudu”, odgovorio je medijima.

Tvrdi da nije otišao samo radi para.

“Liga napreduje, ozbiljne zvezde iz Evrope su otišle tamo. Da li je taj izbor samo zbog finansija? Sve je pomalo u pitanju. Ja volim avanture, a ovo može biti uzbudljiva priča. Upoznaću potpuno novu kulturu i takmičenje. Pored toga, ovo je bila jedina konkretna ponuda koju sam imao ovog leta. Zvao sam Barselonu nekoliko puta ali se ništa nije desilo”, podsetio je Karasko na dogovor Atletika i Barse po kojem su Katalonci imali prvenstvo kupovine ali se očigledno nisu javili.

Karasku nije prvi put da idem na istok zbog unosnih ugovora. Dve godine je igrao za kineski Dalijan u vreme tamošnje fudbalske ekspanzije.

“U Kini nije bilo lako. Ali u Saudijskoj Arabiji žive mnogi stranci, a ne samo fudbaleri. Sve je čisto, lepo i veliko. Imaju sjajne restorane, hotele… Za par meseci ću moći da vam kažem kakav je zaista tamo život. Zemlja je prelepa. Teško je suditi o tome spolja. Treba da vidite stvari svojim očima, da ih doživite i da sami formirate svoje mišljenje umesto da slušate propogandu sa leve i desne strane”.

A ljudska prava?

“Nisam se posebno obazirao na taj aspekt. Nisam primetio ništa posebno što se tiče te teme dok sam bio tamo. Istina, bio sam samo kratko da potpišem ugovor. Zar Kristijano Ronaldo ne živi normalan život tamo već mesecima sa ženom i decom?”


tagovi

Janik Fereira KaraskoAl Šabab

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara