Dani Karvahal (Reuters)
Dani Karvahal (Reuters)

Karvahal pecnuo Barsu: Kad nemaš para, onda se oslanjaš na igrače iz akademije

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 18:19

"Mi smo mogli da potpišemo Belingema, jednog od najboljih fudbalera sveta", ispričao je Španac

El Klasiko je jedan od najvećih derbija na planeti, prema mišljenju mnogih i najveći. Na terenu, netrpeljivost često možete seći nožem, a igrica, podbadanja i peckanja, često ima i van terena, dok je još mirno i dok derbija nema na vidiku.

Tako je Dani Karvahal, desni bek koji dres seniorskog tima Reala nosi više od decenije i koji ima preko 400 mečeva i 23 trofeja sa Kraljevskim klubov, iskoristio priliku da čačne Barselonu aludirajući na nezavidnu finansijsku situaciju u kojoj se velikan sa Kamp Noua nalazi poslednjih godina.

Izabrane vesti

Svako malo, Barselona u svojoj Masiji, elitnoj fudbalskoj akademiji pronađe neko novo čudo od deteta. Poslednjih sezona to su Gavi, Pedri, Ansu Fati bio je projektovan kao lider Barse u narednih desetak i kusur godina, a otkrića aktuelne sezone su krilni napadač Lamin Jamal i štoper Pau Kubarsi.

Na konstataciju novinara da Barselona bolje razvija talente od Real Madrida, Karvahal nije ostao nedorečen, naprotiv.

"Objašnjene leži u finansijskom statusu jednog i drugog kluba. Kada niste platežno u dovoljno dobrom stanju, nemate drugu opciju nego da se oslanjate na sopstvenu akademiju. Džud Belingem je bio dostupan na tržištu kao jedan od najboljih fudbalera na svetu i ako možete, jednostavno ga potpišete", rekao je Karvahal.


tagovi

Dani KarvahalBarselonaReal MadridDžud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara