©Starsport
©Starsport

Kasijerin procvat u šest meseci: Od rezervne opcije na Zvezdinoj listi, do nedostižnog Špancima i Saudijcima

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 13:01

Kolumbijac za polusezonu izrastao u lidera Zenita i glavnog aduta u borbi za odbranu trona

Prolećni deo sezone u Rusiji će doneti odgovor na pitanje da li je Krasnodar sposoban da izdrži čitavu šampionsku trku, a glavna pretnja da sruši trenutnog lidera Premijer lige biće Zenit. Branilac krune trenutno zauzima drugo mesto sa dva boda zaostatka, a jedan od vrlo važnih igrača u timu iz Sankt Peterburga je Mateo Kasijera.

Kolumbijski napadač je tokom polusezone iza nas uspeo da pređe put od prekobrojnog do neizostavnog u Zenitovim redovima. Sa 14 golova u16 utakmica Kasijera je trenutno ubedljivo na vrhu liste strelaca, a učinak tokom jeseni bio je povod da se nađe na radaru brojnih klubova.

Izabrane vesti

Igrač koji je letos važio za Zvezdinu alternativu u situaciji kada je postajalo izvesno da Emanuel Late Lat neće doći u Beograd, ostao je deo šampiona Rusije pre svega jer su crveno-beli po želji Baraa Bahara za novog špica zabrali Šerifa Endijaea. Iz aktuelne perspektive, izbor Crvene zvezde ostavio je Zenitu značajnog aduta u šampionskoj trci, ali i priliku da stekne značajniji profit nego letos.

Naime, među brojnim zainteresovanim klubovima iskorak u pregovorima sa Rusima napravili su Sevilja i Al Šabab koji su poslali ponude za Kasijeru, ali su na iste dobili negativne odgovore. Kako saznaje ruski Sport24, klub iz Sankt Peterburga je izneo jasan stav Špancima i Saudijcima da Kolumbijac nije na prodaju ove zime jer je važan adut u borbi za titulu.

Fenomenalnim igrama Kasijera je tako stigao od treće opcije na listi potencijalnih pojačanja Zvezde do nedostupne robe čak i finansijski moćnijim klubovima, te ostaje pitanje koliki će novac biti potreban za paraf napadača na kraju sezone.

Napadač je u Zenit stigao 2022. godine iz Sočija za obeštećenje od 4.500.000 evra, a pre dolaska u Rusiju karijeeru je gradio kroz Kolumbiju, Holandiju i Argentinu.


tagovi

Mateo KasijeraZenitSeviljaAl Šabab

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara