"Jović i Orlandić"
"Jović i Orlandić"

Katai zidao trijumf, rađa se tandem Jović - Orlandić (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.05.15. | 18:53

Crvena zvezda savladala Rad sa 2:0, a možda i više od rezultata navijače je obradovala raznolikost u ofanzivi

Jović i OrlandićJoš jedna u nizu kontradiktornosti u životu i radu Crvene zvezde… Možda nije to bila najbolja partija u sezoni, ali jeste jedna od najzanimljivijih. I to pred praznim tribinama Rajka Mitića. Nije se osetilo da timu Nenada Lalatovića nedostaje huk sa severnog kopa, jednostavno Predrag Rajković i drugovi izašli su na duel sa Radom da igraju i uživaju u fudbalu. I u tome su uspeli. Bez većih poteškoća Crvena zvezda je savladala vrlo dobre Građevinare sa 2:0 u meču u kojem je imalo šta da se vidi. Pored golova “pucali“ su odlični šutevi sa distance, viđene su u sjajne odbrane Rajkovića, dok su Zvezdini dojučerašnji drugopozivci svojski trudili da najave kako su za narednu sezonu spremni da obuku odelo heroja….

Zvezda je pitanje pobednika rešila za samo četiri minuta i upisala vrlo verovatno nova pirova tri boda, ali je razigrala neke nove snage u još 90 minuta superligaškog boja. Benefit koji bi od juna meseca mogao da dođe do izražaja. Rad nema za čime da žali, pokušali su hrabro da se odupru crveno-belima, ali nisu imali rešenje za Aleksandra Kataija, novog Lalatovićevog aduta Petra Orlandića i sve razigranijeg Luku Jovića… Tandem Zvezdinih napadača delovao je nekako kompatibilno, a prve minute u zvaničnim utakmicama odigrao je senegalski štoper Mamadu Mbođ. Šteta što nije bilo publike da ga pozdravi, pošto je simaptični tamnoputi štoper jedan od onih koji su u ekspresnom roku ušao pod kožu navijača.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo na početak…Gol Petra Orlandića

Ko kaže da u fudbalu ne možete da dobijete šamar bez primljenog gola? Direktna akcija Rada sa 15 tačnih pasova završena udarcem Nemanjom Mihajlovića u prečku imala je dejstvo kofe ledene vode za kompletnu postavu crveno-belih. Bilo je to otrežnjenje u prvom minutu gradskog derbija koja je pomoglo crveno-beloj mladosti da raširi krila. Ima u ovom tranzicinom periodu i dalje aktuelnog šampiona nešto i pozitivno. Manvevarska osovina Grujić - Ristić svakim minutom provedenim na superligaškim terenima deluje sve sigurnije, dok iz ovosezonske Zvezdine ofanzivne sterilnosti "iskače" tandem Orlandić – Jović. Svi nabrojani uz podršku smirenog Vukašina Jovanovića i sigurnog golmana kapitena Rajkovića kreirali su više nego solidno prvo poluvreme.

Da, imao je u svim kretivnim zanosima domaćina važnu ulogu Aleksandar Katai, demonstirajući sva lica i naličija svog čudnog fudbalskog temperamenta. U derbiju nekako diskretan, sakriven i neambicioznan, nekadašnji vunderkind Vojvodine upisao je dve asistencije koje su golovima ukrasili Petar Orlandić i Luka Jović.

Brzopotezno vođstvo pomoglo je mladoj postavi Crvene zvezde da dobije na samopouzdanju, ali zasluge za više nego solidnu partiju, računajući superligaške standarde, pripadaju i fudbalski jako pismenim gostima. Rad nije došao u Ljutice Bogdana da se pred praznim tribinama "Rajka Mitića" predstavi dekadencijom i klasičnim bunkerom. Dobro su gurali Građevinari loptu, imali i strašnu šansu kada je Vladimir Rodić iz poluokreta poslao bombu ka Rajkovićevom golu, ali je golman Crvene zvezde sjajno intervenisao. U toj direktnoj igri domaćini je bio za nijansu ili dve direktniji, i nadasve brži. Učenici Nenada Lalatovića odlučili su se da zbace višemesečnu anomaliju i pasovima unazad sami sebi otežavaju posao. Lako i efektno je delovalo sve u matnim pozicijama: Katai je imao ulogu asistenta, a Orlandić i Jović su pravim golgeterskim reakcijama matirali Radunovića.

Nastavak je protekao u nešto slabijem tempu. Mada se činilo da je je Rad krenuo još ofanzivnije i uzeo posed lopte prvu veliku priliku imala je Crvena zvezda. Posle centaršuta Cvetkovića lopta je šetala po petercu, ali je na drugoj strani slabo reagovao Luka Jović. Imao je i Katai još jednu priliku, ali u drugom poluvremenu nisu se tresle mreže.

CRVENA ZVEZDA – RAD 2:0 (2:0)
/Orlandić 13, Jović 16/

Stadion: Rajko Mitić;
Bez prisustva gledalaca;
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Crvena zvezda: Rajković- Cvetković (od 86’ Mbođ), Pavićević, Jovanović (od 81. Mbođ), Anđelković – Grujić, Ristić, Katai, Lazović – Jović, Orlandić (od 61. Avramovski).

Rad: Radunović- Đurić, Obradović, Đurić Mihajlović (od 74. Mladenović) – Gnjatić, Maraš, Milošević, Ljujić (od 61. Simić), Rodić – Veselinović (od 61, Jelić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadPetar OrlandićMamadu MbođLuka JovićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara