©AFP
©AFP

Katar u osmini finala Kupa Azije, Tadžikistan u prvom planu samo zbog pogibeljnog starta

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 17:59

Branilac trofeja ostvario minimalnu pobedu (1:0) protiv skromnog rivala

Branilac trofeja i domaćin Azijskog kupa Katar je drugom pobedom u grupnoj fazi overio mesto u osmini finala i napravio novi korak ka odbrani klrune. Posle pobede nad Libanom, fudbaleri Katara su savladali i Tadžikistan, a gol odluke postigao je Akram Afif u 17. minutu.

Junak pobede nad Libanom sa dva gola, koban je bio i po današnjeg rivala te je 26. golom u reprezentativnom dresu potpisao slavlje svog nacionalnog tima u prvom zvaničnom susretu ove dve azijske reprezentacije. U napadu koji se ispostavio kao prelomni trenutak utakmice, igrač Al Sada uspeo je da pobedne protivničkoj odbrani i da kontru i sjajnu loptu u prostor pretoči u gol.

Izabrane vesti

Dominantni domaćin, iako je rano stekao prednost, nije uspeo da ubedljivije naplati vrlo skromno izdanje Tadžikistana čiji su igrači u prvi plan dospeli praktično samo iz nefudbalskog aspekta u 79. minutu. Amadoni Kamolov je u padu, uz očiglednu nameru da povredi rivala, udario đonom u bradu protivničkog igrača, izazvao koškanje koje je trajalo nekoliko desetina sekundi i potpuno opravdano zaradio isključenje.

Drugom pobedom na aktuelnom turniru, a devetom u nizu na kontinentalnim smotrama, Katar će rasterećeno dočekati treće kolo grupne faze i susret sa Kinom, dok će Tadžikistan i Liban u direktnom okršaju se boriti za mesto u narednoj fazi (bilo sa druge pozicije ili kao jedan od četiri najbolje trećeplasirana tima).

AZIJSKI KUP - GRUPNA FAZA

Grupa A

Liban - Kina 0:0

Tadžikistan - Katar 0:1 (0:1)

/Afif 17/



tagovi

tadžikistanKatarAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara