Savo Milošević (©Reuters)
Savo Milošević (©Reuters)

Katastrofa Sava Miloševića u Zenici: Ronaldo i družina dali pet za poluvreme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 22:44

Slovaci vratili Luksemburžane u realnost

"Iskreno, ne bih bio zadovoljan jednim bodom. Mogu da budem zadovoljan ili nezadovoljan igrom. Ako želimo da se borimo, nama treba pobeda. Ne treba bežati od odgovornosti. Dokle god imamo šansu, mi se moramo boriti. Može se desiti i da izgubimo i budemo zadovoljni onim što pokažemo. Jasno je da igramo protiv fenomenalne ekipe. Imam iznenađenje za vas, ali ja mislim da mi možemo imati posed", rekao je Savo Milošević u najavi utakmice sa Portugalijom.

Posed Bosne i Hercegovine, međutim, bio je 34 odsto, a već u prvom poluvremenu primila je pet golova. Bez ijednog pokušaja da savlada Dioga Kostu. Tih 5:0 ostalo je na semaforu do kraja, a po domaćine se popravilo samo to što su uputili dva šuta, ali oba van okvira gola.

Izabrane vesti

Posle uspešnog debija na klupi BiH i pobede u Lihtenštajnu 2:0, Savo Milošević je doživeo debakl na premijeri pred domaćim navijačima. Iako je imao velike ambicije, u Zenici se od početka do kraja pitao samo jedan tim.

Može se konstatovati da su domaćini nesrećno primili prvi gol u 5. minutu, iz penala nakon što se posle šuta Žoaa Feliksa lopta odbila od noge Hadžikadunića u ruku Barišića. Pa i drugi, kada je Kristijano Ronaldo bio na ivici ofsajda, a turski arbitar Halil Meler preinačio odluku pomoćnika koji je signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali razlika u kvalitetu ova dva tima je evidentna i nije baš jasno otkud Miloševiću povod za bombastične izjave uoči utakmice. Tim pre što su Portugalci u Zenicu doputovali sa maksimalnih sedam pobeda i čak 12 bodova više od svojih domaćina.

Verovatno je želeo nekadašnji golgeter, pa trener Partizana i Olimpije iz Ljubljane, da iskoristi tri boda iz prethodne utakmice i dodatno popravi samopouzdanje svojim fudbalerima, ali bilo bi bolje da je izabrao neku drugu utakmicu. Do kraja aktuelnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo BiH će igrati protiv Luksemburga u gostima i Slovačke kod kuće, selekcija koje se bore za drugu vizu za Nemačku u Grupi J i protiv kojih Zmajevi sigurno imaju veće šanse nego protuv Portugalije sa Kristijanom Ronaldom u timu. Jer, dobro je poznato koliko je nekadašnji as Real Madrida motivisan kada igra za nacionalni tim.

Večerašnji golovi bili su mu osmi i deveti u tekućim kvalifikacijama, pa zajedno sa Romeluom Lukakuom predvodi listu strelaca, a sa 40 pogodaka najefikasniji je fudbaler na svetu u 2023. godini. Posle Ronalda, precizni su bili Bruno Fernandeš (25. minut), Žoao Kanselo (32) i Žoao Feliks (41).

Imao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena manju neprijatnost tokom prvog poluvremena, kada je jedan od navijača utrčao na teren u nameri da dobije sliku za uspomenu, ali je nastavio da igra do 66. minuta, kada ga je zamenio Diogo Žota, a po završetku prvog dela utakmice na terenu i izašao u susret jednom od dečaka koji su skupljali lopte, a koji ga je na mnogo pristojniji način zamolio da se fotografišu.

U međusobnom okršaju za poziciju broj dva Slovačka je kao gost slavila Luksemburg 1:0 i jednom nogom zakoračila na svoje treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Golom Davida Djuriša u 77. minutu nada veoma dobrih Luksemburžana da bi prvi put ikada mogli da se plasiraju na neko veliko takmičenje ozbiljno je poljuljana, ali ne i ugašena. Razlika je sada pet bodova u korist Slovaka, koji do kraja kvalifikacija igraju protiv Islanda kod kuće i BiH u gostima, dok Luksemburg dočekuje BiH, a onda ide u Lihtenštajn.

Teško je poverovati da će selekcija koju vodi Italijan Frančesko Kalzona ispustiti prednost koju ima. Još samo jedan bod treba im da ostvare cilj, međutim, Luksemburg će zahvaljujući plasmanu u Ligi nacija dobiti priliku da se kroz dodatni plej-of ipak nađe u Nemačkoj. Istu šansu imaće i fudbaleri Bosne i Hercegovine.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 8. KOLO

GRUPA J

Bosna i Hercegovina - Portugalija 0:5 (0:5)

/Ronaldo pen 5, 20, Fernadeš 25, Kanselo 32, Feliks 41/

Island - Lihtenštajn 4:0 (2:0)

/Sigurdson pen 22, 49, Finbogason 44, Haraldson 63/

Luksemburg - Slovačka 0:1 (0:0)

/Djuriš 77/



tagovi

Savo MiloševićFudbalska reprezentacija BiHKristijano Ronaldoreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara