Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kavani nije zaboravio kako se postižu golovi, osetili su to Bolivijci

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 00:58

Prva pobeda Urugvaja na Kopa Americi (2:0)

Urugvajci su se konačno probudili. Istini za volju, protiv Bolivije, rivala sa najskrinijim učinkom u grupi, međutim tim Oskara Tabareza napokon je demonstrirao igru kakva se od njega očekivala već od premijere i upisao pobedu (2:0).

Samo bod u prva dva kola i tek jedan gol, učinak su daleko od očekivanog za Urugvaj, pa je potpuno opravdano susret sa Bolivijom nosio imperativ pobede. Rival, želeći da izbedne treći poraz u nizu, od starta se fokusirao na disciplinovanu defanzivu, uz povremeno pokazivanje zuba, a gusta odbrana očuvala je nade Bolivijaca sve do 40. minuta kada je Kinteros loše reagovao i na oštar centaršut Araskaete pogodio Lampea od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Izabrane vesti

Autogol kojem su kumovali štoper i golman Bolivije rasteretio je Urugvajce, međutim četa predvođena Kavanijem i Suarezom nije se zadovoljila jednom loptom u mreži rivala.

Posebnu glad za golom pokazao je Edinson Kavani koji je u 51. minutu imao fenomenalnu šansu da udvostruči vođstvo, ali je bio neprecizan. Niz prilika nastavio je Bentakur u 66. minutu, međutim loptu koja je išla pod samu prečku Lampe je uspeo da preusmeri van okvira gola.

Pritisak na defanzivu Bolivije urugvajci su nastavili pretnjom u 76. minutu, ali je Fakundo Tores uspeo da promaši praktično prazan gol. Za propuštanu stopostotnu šansu Tores se ipak iskupio tri minuta kasnije fenomenalnom asistencijom sa levog boka za Kavanija koji je uspeo da se upiše u strelce prvi put na aktuelnom takmičenju, a 52. put ukupno u nacionalnom dresu.

Dominantnu igru Tabarezovi izabranici mogli su da krunišu trećim golom, ali je Gomez uspeo da zaseni čak i promašaj Toresa gađavši iz srca šesnaesterca pored nebranjene mreže.

Večerašnjom pobedom Urugvaj je overio kartu za plej-of, dok su se šanse Bolivije za plasman u narednu rundu posle tri poraza u isto toliko kola svele na teoriju.

KOPA AMERIKA - 4. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Bolivija - Urugvaj 0:2 (0:1)

/Lampe 40ag, Kavani 79/

Petak

Čile - Paragvaj 0:2 (0:1)

/Samudio 33, Almiron 58/



tagovi

Kopa AmerikaEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara