Vahid Halilhodžić (©Reuters)
Vahid Halilhodžić (©Reuters)

Kažu Vahi je lako, mora da ide na Mundijal, a fudbaleri mu igraju kao petlići (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 11:03

Marokanci se nisu proslavili u Kinšasi, ali će u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru na svom terenu da brane protiv DR Konga 1:1 (utorak, 21.30)

Istina je da je Maroko na žrebu za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru dobio najlakšeg mogućeg protivnika, Demokratsku Republiku Kongo. Međutim, to nije značilo da će se izabranici Vahida Halilhodžića prošetati kroz Kinšasu. Iz nje su se Lavovi sa Atlasa vratili „samo“ sa 1:1, što će probati da odbrane u revanšu na svom terenu, u utorak od 21.30 časova.

Rezultat iz prvog meča je pozitivan, u Africi i dalje važi pravilo o golu u gostima, tako da bi uz 0:0 Marokanci prošli dalje. Ono što zabrinjava je loša, na momente i komična igra, kao i generalno negativna atmosfera na severu Afrike koja se stvorila oko nacionalnog tima. Konkretno, oko stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji je kroz karijeru često ulazio u otvorene sukobe sa svima, pa to nije izbegao ni u Alžiru.

Izabrane vesti

Halilhodžić je ekspert za mundijalske kvalifikacije, ranijih godina uspevao je da odvede na svetsku smotru Obalu Slonovače, Alžir i Japan, ali samo je sa Alžircima dobio šansu da se zapravo nađe na završnom turniru. U preostale dve zemlje je dobijao otkaze pre toga, kao razlog se navodila loša igra, mada su problemi uvek bili znatno dublji.

Pritisak koji trpi Halilhodžić čak i u momentu dok se ekipa sprema za odlučujuću utakmicu je neverovatan. Ne vole ga Marokanci zbog toga što je precrtao Hakima Ziješa zbog jedne njihove ranije rasprave, uz saigrača je stao i Nusair Matraui, koji je takođe odbio da se priključi reprezentaciji. Od najvećih zvezda, Marokanci su na kraju ostali samo sa Ašrafom Hakimijem i Jusufom En Nesirijem.

21.30: (1,60) Maroko (3,60) DR Kongo (6,75) - prvi meč 1:1

Atmosfera među Lavovima sa Atlasa je toliko loša, da su pojedinci tražili da se Halilhodžiću zbog nesuglasica sa igračima uruči otkaz i pre nego što se baraž završi.

Jedan od njih je i iskusni vezista atinskog AEK-a Nordina Amrabata, koji ima 64 nastupa za reprezentaciju Maroka.

Ne izvlači najbolje iz ove grupe igrača zbog svoje tvrdoglavosti i ega. Kako može da stavi u tim samo jednog od četiri fudbalera koji igraju na najvišem nivou u Ligi šampiona? Nemam predstavu šta pokušava da uradi, ali mislim da je to čista suprotnost od onoga što navijači očekuju od reprezentacije. Zbog male nesuglasice nećemo gledati Matrauija dve godine u timu? Logično je što navijači skandiraju njihova imena na utakmicama. U kvalifikacijama za KAN smo igrali u formaciji 4-4-2, na samom tom turniru 4-3-3, a sada protiv DR Konga 5-3-2. Odradili su samo dva treninga u tom sistemu, nema nikakve uigranosti, automatike, ničega“, kritikuje Amrabat.

Zaista, Maroko je u Kinšasi na momente izgledao užasno, igrači su pravili greške kakve se ne viđaju ni u petlićima. Neko od iznerviranih navijača zemlje sa severa Afrike je napravio zanimljiv snimak, u kojem se jasno videlo da je levi bek Votforda Adam Masina svesno odabrao najgluplju od brojnih opcija.

Nažalost po Marokance, to nije bio jedini takav slučaj. DR Kongo, znatno skromnijeg kvaliteta je vodio od 12. minuta, mogao da povede i ubedljivije, ali su se gosti na kraju izvukli. Najpre su propustili priliku da izjednače u 55. minutu jer Rajan Mae nije uspeo da realizuje jedanaesterac. Zato, pogodio je Tarik Tisudali u 76. minutu, posle čega je DR Kongo ostao i sa igračem manje, zbog isključenja Glodija Ngonde. Defanzivac Rige zbog tog crvenog kartona propušta revanš.

Trpimo ogroman pritisak, pogotovo ja. Odlučni smo, znamo da je ovo meč za istoriju i velika prilika za ovu generaciju. Nadamo se da ćemo da imamo ogromnu podršku sa tribina tokom utakmice“, poželeo je Halilhodžić.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – BARAŽ (REVANŠI)

Utorak

19.00: (2,05) Nigerija (3,05) Gana (4,20) - prvi meč 0:0

19.00: (1,95) Senegal (3,20) Egipat (4,40) - prvi meč 0:1

21.30: (2,15) Alžir (3,00) Kamerun (3,90) - prvi meč 1:0

21.30: (1,60) Maroko (3,60) DR Kongo (6,75) - prvi meč 1:1

21.30: (2,55) Tunis (2,75) Mali (3,30) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AfrikaKvalifikacije za SP 2022.Vahid HalilhodžićDR KongoReprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara