Hari Kejn (@Reuters)
Hari Kejn (@Reuters)

Kejn: Ovo nije bila naša noć, ali treba da budemo ponosni na ceo turnir

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 01:44

Kapiten Albiona teši saigrače i nada se kruni generacije naredne godine u Kataru na Mundijalu

Bio je čovek odluke protiv Nemačke u osmini finala, Ukrajine u četvrtfinalu i Danske u polufinalu, ali u borbi za krunu na Evropskom prvenstvu izostao je golgeterski učinak Harija Kejna. Kapiten Gordog Albiona nije se video protiv iskusnih štopera Azura, tandema iz Juventusa Đorđa Kijelinija i Leonarda Bonučija. Postigao je napadač Totenhema gol u prvoj penal seriji, ali poslednja tri su promašili Rašford, Sančo i mladi Sako, tragičar susreta na Vembliju. Pehar je otišao na Apenine.

Kejn je rekao da je ovo bio fantastičan turnir za Englesku, ali da je poraz na penale najgori mogući scenario da izgubite finale.

Izabrane vesti

"Nisam mogao da dam više. Momci nisu mogli da daju više. Penal su najgori mogući način da izgubite ovako bitan meč”, rekao je Kejn za BBC.

Svestan je kapiten da nisu odigali dobro, da su veći deo meča bili inferiorni.

"Nije bila naša noć, ali ovo je bio fantastičan turnir i treba glavu da držimo visoko. Naravno, sada će boleti. Neko vreme će boleti, ali na dobrom smo putu i ​​gradimo tim. Nadamo se da možemo napredovati do Mundijala u Kataru naredne godine”.

Luk Šou je već posle minut i 57 sekundi meča doneo prednost Englezima. To kao da je uspevalo četu Gereta Sautgejta koja je do izjednačujućeg gola Bonučija čuvala svoj gol, “parkirala je autobus” ispred Pikforda.

"Igrali smo protiv odlične Italije. Imali smo savršeni start. Dobro smo kontrolisali igru, nisu Italijani stvorili previše šansi. Posle primljenog gola bilo je 50-50”.

Utorak, 20.00: (4,80) Borac Banjaluka (3,50) Kluž (1,70)

Markus Rašford i Džejdon Sančo ušli su pred kraj produžetka za izvođenje jedanaesterca, ali su očajno izveli najstrože kazne. Rašford je pogodio stativu u trećoj seriji, dok je sa 11 metara Donaruma odbranio udarac novom fudbaleru Mančester junajteda.

"Svako može da promaši penal. Pobeđujemo zajedno, gubimo zajedno. Iz toga ćemo učiti i rasti. Promašeni penali će ih samo ojačati, a to će nam dati više motiva za Mundijal sledeće godine”.

Kejn je zaključio u pozitivnom tonu.

"Treba da budemo ponosni kao grupa na ono što smo postigli. Svi smo pobednici i želimo da pobedimo, tako da će to verovatno boleti neko vreme i ostatak naše karijere, ali to je fudbal. Napravili smo korak napred u odnosu na Mundijal u Rusiji”, istakao je još uvek napadač Totenhema koji bi ovog leta mogao da napusti Pevce i preseli se u Mančester Siti.



tagovi

Hari KejnEuro2020Evropsko prvenstvoreprezentacija Engleskefudbalska reprezentacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara