Kejn ponizio Bastonija, Englezi su klasa za ovakvu Italiju i novi učesnik Evropskog prvenstva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 23:00

Demonstracija moći napadača Bajerna u slavlju nad Azurima - 3:1

Italijani nemaju previše razloga da budu nezadovoljni jer su poraženi od Engleske na Vembliju, pošto su dali svoj maksimum u obračunu sa selekcijom koja je u trenutnom odnosu snaga za klasu jači rival. Gordi Albion, predvođen fenomenalnim Harijem Kejnom, slomio je otpor dobro organizovane selekcije Lučana Spaletija u drugom poluvremenu i zasluženo overio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine - 3:1 (1:1).

Azurima preostaje borba sa odličnom Ukrajinom, koja je posle preokreta slavila na Malti (3:1), pa sada ima tri boda više u odnosu na Italiju.

Izabrane vesti

Meč na Vembliju obeležio je treći pogodak, ukupno drugi u režiji Harija Kejna, postignut u 77. minutu utakmice. Sjajni špic Bajerna u jednom kontranapadu je demonstrirao svu svoju napadačku moć. U trku je jednom rukom iza sebe na surov način ostavio Alesandra Bastonija, koji je izgubio korak u sopstvenoj nemoći, nakon čega je usledila brutalna egzekucija.

Prvak i tragičar prvog poluvremena u gostujućim redovima bio je Đovani di Lorenco. Prvo zato što je odlično probio po desnom boku i u 15. minutu omogućio Đanluki Skamaki da dovede Azure u vođstvo. Ipak u 32. minutu je neporezno srušio Džuda Belingema u svom kaznom prostoru, čime je omogućio Kejnu da donese izjednačenje svom timu.

Belingem je iznudio penal, a onda u 57. minutu asistirao Markusu Rašfordu za preokret. Sjajni napadač Mančester Junajteda je na svoj omiljeni način, posle odličnog ulaska u sredinu s levog boka žestoko opalio u donji levi ugao nemoćnog Donarume.

Sve to je bilo uvod za najlepšu akciju na meču i fudbalsko majstorstvo Harija Kejna.

Italijani u novembarskom ciklusu igraju protiv Severne Makedonije na svom terenu, a u odlučujućem meču na neutralnom terenu igrati sa Ukrajinom direktno za prolaz.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 8. KOLO:

Utorak

GRUPA C

Engleska - Italija 3:1 (1:1)

/Kejn 32, Rašford 57, 77 - Skamaka 15/

Malta - Ukrajina 1:3 (1:2)

/Mbong 12 - Kamenzuli 38ag, Dobivik 43, Mudrik 85/



tagovi

Hari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara