Kelaifi i Embape (@Reuters)
Kelaifi i Embape (@Reuters)

Kelaifi ne zvuči zabrinuto: Kilijan i ja imamo sporazum koji je jači od bilo kog potpisanog dogovora

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 21:25

"Verujem mu 200 odsto, on je čovek od reči", ističe predsednik Pari Sen Žermena na temu mogućeg odlaska prve zvezde kluba u Real Madrid

Saga o transferu Kilijana Embapea u Real Madrid aktuelna je i ove zime. Štaviše, očekuje se da uskoro dobijemo konačan odgovor na to da li će sjajni golgeter napustiti Pari Sen Žermen i postati deo Kraljevskog kluba ili će ostati veran projektu započetom na Parku prinčeva u čijem se centru odavno nalazi.

Od njegove odluke u velikoj meri zavisiće budući uticaj jednog od dvojice predsednika, trenutno možda i najbitnijeg u evropskom fudbalu - Florentina Pereza i onog koji bi to voleo da bude - Nasera Al Kelaifija. Ovaj drugi uveren je da ga Embape neće izdati i napustiti uprkos tome što je od 1. januara slobodan da pregovara sa drugima.

Izabrane vesti

Gostujući u emisiji Radija Monte Karlo koju vodi bivši fudbaler Pari Sen Žermena, Žerom Roten, Kelaifi je rekao da ima "džentlmenski sporazum" sa napadačem svog kluba za koji veruje da je jači od bilo kog potpisanog dogovora.

"Želeo bih da Kilijan ostane i to je jasno kao dan. On je najbolji fudbaler na svetu, a najbolji klub za njega je PSŽ. On je centar našeg projekta. U sportskom smislu dali smo mu sve što je moguće. Imamo dogovor, o kojem je i on govorio, a to je da ostane sa nama. Ne želim da otkrivam detalje, ne želim da pričam o novcu i koliko taj dogovor vredi jer imamo 'džentlmenski sporazum' koji nema veze sa parama. To je između igrača, predsednika, sportskog direktora i trenera. I on vredi više od bilo kog potpisanog dogovora", ispričao je Kelaifi.

Prvi čovek Parižana ne zvuči zabrinuto da bi najbolji igrač njegovog kluba mogao na leto da ode kao slobodan igrač.

"Kilijan je veliki čovek, sjajan igrač, ali i sjajna osoba. Imam poverenje u njega, on nikada ne bi povredio ovaj klub. Zato molim sve da ga ostave na miru. I nas, dobro smo. Verujem mu 200 odsto, on je dobar momak, dao mi je svoju reč, a on je čovek od reči i ja mu verujem. Neću dozvoliti nikome da destabilizuje Kilijana ili ekipu. Moja poruka je jasna, Kilijan Embape je deo naše porodice, a ja ću zaštititi svoju porodicu", naglasio je Kelaifi.

Od dolaska katarskih vlasnika u klub, Pari Sen Žermen je uglavnom trošio veliki novac na dovođenje zvučnih pojačanja. I dalje ima toga, ali su u pitanju uglavnom mladi igrači koji bi mogli dugo da se zadrže u klubu. Govorio je Naser Al Kelaifi i o promeni politike poslovanja na Parku prinčeva.

"Probali smo mnogo toga i sve je to bilo deo sticanja iskustva. Sada gradimo mlad i kvalitetan francuski tim. Spremamo se na duže staze, ne žurimo, imamo fantastičnog trenera. Luis Enrike je trenutno najbolji trener na svetu. Među igračima nam ne trebaju zvezde. Danas je Pari Sen Žermen glavna zvezda. Zato su nam potrebni igrači koji poštuju dres i grb ovog kluba i koji će dati sve za njega", naglašava predsednik Parižana.

Veruju na Parku prinčeva da je Kilijan Embape takav i da ga zov Real Madrida neće odvući u Španiju.


tagovi

Pari Sen ŽermenReal MadridKilijan EmbapeNaser Al Kelaifi

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara