Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kenija: Gor Maija u šampionskom režimu, bogati Vazito i predsednikov Kariobangi razočarali

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.06.21. | 11:56

Interesantni dueli danas u zemlji poznatoj po safariju

Jedan je u vlasništvu raskošnog švedskog milionera iz Dubaija, drugi je pod patronatom predsednika Fudbalskog saveza Kenije u svom drugom mandatu, i ima ambiciju za treći mandat. Međutim, Vazito i Kariobangi Šarks potpuno su podbacili ove sezone u kenijskoj elitnoj diviziji, imajući u vidu organizaciju, olakšice i druge pogodnosti koje uživaju u poređenju sa nemaštinom koja obeležava veliku većinu timova u ligi.

Obe ekipe su van forme i žele da se vrate na pobedničku stazu, pošto "debelo" zaostaju u trci za kontinentalni fudbal. Ajkule su petoplasirane, dok je Vazito na 10. mestu. Razlika između njih je osam bodova, ali drugopomenuti imaju meč manje.

Izabrane vesti

14.00: (2,90) Vazito (2,75) Kariobangi Šarks (2,70)

Vazito pod vođstvom Fransisa Kimanzija nije pobedio u poslednjih pet utakmica, dok je Kariobangi Šarks u poslednje dve prvenstvene utakmice bio bez pobede, a prošle nedelje je ispao iz Kupa od Gor Maije u četvrtfinalu.

Dva tima su se ranije sastajala četiri puta u ligi. Ajkule su pobedile u tri utakmice, dok je jedna završila nerešenim rezultatom. Prvi duel u sezoni Ajkule su rešile u svoju korist sa 4:0.

U još jednom interesantnom okršaju Gor Maija gostuje Matareu. Dosta je bilo šale, mora da se zna ko je gazda. Takvom idejom vodi se Gor Maija, branilac titule prvaka Kenije i najtrofejniji klub u zemlji, koja je posle lošeg starta sezone najzad pronašla pravi put. Četvorostruki uzastopni šampioni nalaze se u fantastičnoj formi, a danas se protiv Matare Junajteda bore za šestu vezanu pobedu u ligi (14.00).

14.00: (4,90) Matare Junajted (3,40) Gor Maija (1,72)

Gor Maija je sakupila maksimalan broj bodova u poslednjih pet ligaških kola i shodno tome vratila se u poteru za rekordnom 20. krunom. Trenutno je sedam bodova daleko od lidera Tuskera, ali ima dve utakmice manje, pa već protiv fenjeraša Matarea minus može da istopi na četiri koraka.

Vodeći Tusker juče je iznenađujuće poražen od Posta Renžersa kod kuće, inače sastava iz donjeg doma, koji je tako učinio veliku uslugu braniocu krune.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gostovao

nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović.

I dok će Gor tražiti da produži vrhunski niz, Matare će se nadati da će ih rival potceniti i tako im pružiti šansu da okončaju seriju od čak 10 mečeva bez pobede. Za razliku od gostiju Matare Junajted je imao tronedeljnu pauzu, i imao je dovoljno vremena da odmori i popravi svoje slabosti.

Statistika sa poslednjih sedam međusobnih duela Matarea i Gor Maije pokazuje da je domaćin dva puta pobedio, Gor samo jednom, a četiri meča su se završavala ravnopravno.


tagovi

Kenija 1KenijaAfrikaGor Maija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara