Jasin Bono (Foto: Reuters)
Jasin Bono (Foto: Reuters)

Real pikirao zamenu za Kurtou, otvara se prostor za Dmitrovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 07:01

Jasin Bono prva meta Kraljevskog kluba

Doživeo je Real Madrid veliki peh pred početak sezone, pošto je golman Tibo Kurtoa pokidao prednji ukršteni ligament kolena. Očekuje ga duga pauza, pa Kraljevski klub sada kao opciju među stativama ima samo mladog Andreja Lunjina, mada nije oduševio na pripremama.

S ozbirom da je prilično jasno da Belgijanac neće skorije na gol, kao i da na Lunjina još ne može ozbiljnije da se računa, Blankosi su se bacili u potragu za novim golmanom. Kako stoje stvari, prvi na listi je čuvar mreže Sevilje, Jasin Bono, prenosi Marka.

Izabrane vesti

Marokanac je imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali nije došlo do realizacije transfera još pre nego što se u čitavu priču umešao Real. Bonou se izuzetno dopada ideja da brani za Real, što je i saopštio čelnicima Sevilje.

Uz Bonoa su se na listi želja Reala našli i slobodni David De Hea, te Kepa Arizabalaga, Igo Loris i bivši golman Kejlor Navas. Prioriret kluba iz Madrida je navodno da se ne potroši previše, ali da nađe adekvatnu zamenu.

Razmišljali su u upravi i o pozajmici, ali kada se pojavila opcija da se angažuje čuvar mreže Sevilje, Real je zagrizao. Rohiblankosima su s druge strane potrebne prodaje kako bi izbalansirali knjige, tako da bi se radije rastala sa 32-godišnjim golmanom, nego da ga šalje na pozajmicu, iako je to prva želja Kraljevskog kluba. Sevilja bi se zadovoljila sa 20.000.000 evra, ali Real to trenutno nije spreman da plati, pa se pregovori nastavljaju.

Prelazak Bonoa na Santijago Bernabeu značio bi i da će prvi golman Sevilje automatski postati srpski reprezentativac Marko Dmitrović. Trenutno je treća opcija 22-godišnji Alfonso Pastor, koji još nema ni minut u Primeri, a jednom je stajao među stativama u Ligi šampiona i primio četiri gola.

Dmitrović je u Sevilju stigao leta 2021. kao slobodan igrač. U prvoj sezoni na Sančes Pishuanu upisao je svega devet nastupa, dok je minule 15 puta čuvao mrežu Andalužana u Primeri i još po pet puta u Kupu i Ligi Evrope. Kada je dobijao priliku uglavnom je ostavljao dobar utisak, što ukazuje podatak da je na čak 20 utakmica ostao nesavladan, dok je na preostalih 14 primio 22 pogotka.


tagovi

Jasin BonoMarko DmitrovićTibo KurtoaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara