Kristijano Ronaldo (AFP)
Kristijano Ronaldo (AFP)

Kerik menjao, Ronaldo ponovo spašavao: Junajted se plasirao u nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 20:49

Portugalac načeo Viljareal u 78, Sančo ga prvencem u dresu Crvenih Đavola dokusurio u 90. minutu

Napustio je Ole Gunar Solskjer sa kormila Mančester junajteda, privremono ga, kao vršilac dužnosti nasledio Majkl Kerik, a klub je dobio tačno ono što mu je bilo neophodno - šok terapiju. Daleko od toga da je igra na gostovanju Viljarealu bilo koga impresionirala. Štaviše ogolila je Junajtedovu napadačku bezidejnost i pokazala koliko posla čeka čoveka koji u budućnosti bude se(de)o na vrućoj trenerskoj stolici Old Traforda, ma ko to bio. Ali jedno je sigurno. Bez Kristijana Ronalda u timu, Crveni Đavoli bi debelo strahovali za nokaut fazu Lige šampiona - 0:2.

Srušio je Portugalac Viljareal u drugom kolu, zadao završni udarac Atalanti u narednoj rundi, a večeras razbio monotoniju u Španiji golom koji se ispostavio kao ključni za Junajtedovu overu prolaska među najboljih 16 timova Evrope. Istina, gol je došao kao plod nesmotrenosti Etijena Kapua, ali Ronaldo je kao i uvek bio tu gde treba da petnaestak minuta pre kraja lobuje Heronima Ruljija sa ivice šesnaesterca.

Izabrane vesti

Majkl Kerik je napravio četiri izmene u odnosu na sastav koji je Solskjer proteklog vikenda izveo u sramotnom porazu od Votforda. Iz trija koji je dejstvovao iza Ronalda u sastavu Rašford, Fernandeš, Sančo, samo je Džejdon ostao u startnih 11, a pridružili su mu se Marsijal na levom krilu i Doni van de Bek kao ofanzivni vezni. Međutim Junajtedova igra tokom tokom prvog i dobrog dela drugog poluvremena nije odavala utisak da Ole nije na klupi.

Uzbuđenja u prvom delu svode se na dve zatresene spoljne mreže tokom prvih desetak minuta i pokušaj glavom Ronalda koji je nakon pola sata igre završio pravo u rukama Ruljija. Probao je Portugalac i iz slobodnjaka, 34. vezanog u Ligi šampiona iz kojeg nije postigao gol. Nije bio ni blizu i šutirao je po sred živog zida.

Pred istek sat vremena igre Viljareal je bio znatno bliži golu. Trigeros je vrhunski pokupio jedan odbitak, iz prve poslao žabicu, ali ju je na putu ka maloj mreži presreo David de Hea. Spektakularna intervencija sačuvala je Junajted, koji je strepeo i koji minut kasnije kada je šutirao Danžuma. Pozicija unutar kaznenog prostora bila je znatno bolja u odnosu na kvalitet udarca.

Bili su to alarmi za Kerika koji je momentalno uveo u igru Bruna Fernandeša i Markusa Rašforda umesto nevidljivih Marsijala i Van de Beka. Kroz pet minuta Bruno i Sančo odigrali su dupli pas, a nekadašnji fudbaler Borusije Dortmund nedovoljno preciznim udarcem dozvolio Ruljiju da spreči vođstvo Crvenih Đavola.

Srećom po Junajted, Ronaldu par minuta kasnije nisu bile potrebne druge šanse. Instinktivna reakcija za vodeći gol kojom je ispratio ono što je u Kijevu iste večeri uradio Robert Levandovski. Postigao je bar gol na svakoj od prvih pet utakmica grupne faze ove sezone.

Ronaldov pogodak "ubio" je samopouzdanje Žute podmornice koja nije mogla da se opasulji i do kraja meča ozbiljnije potraži bod. Izabranici Unaja Emerija će svakako prolaz tražiti u poslednjoj rundi u direktnom okršaju sa Atalantom.

Vremena je ostalo taman toliko da Kerikovi rezervisti Rašford i Fernandeš pripreme Džejdonu Sanču debitantski gol za Junajted. Mnogo kasnije nego što se očekivalo kada je letos kupljen za 85.000.000 evra Englez je probio led. Bilo mu je potrebno 15 nastupa, ali večerašnja egzekucija nagoveštava da ćemo ga u narednom periodu češće gledati na terenu.


GRUPA F

Viljareal - Mančester junajted 0:2 (0:0)

/Ronaldo 78, Sančo 90/

21.00: (4,90) Jang Bojs (4,00) Atalanta (1,75)



tagovi

Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara