©Starsport
©Starsport

Kerkez na slatkim mukama, vratio se i Ovusu: Uvek bolje glavobolje zbog "viška" igrača

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 14:36

Brđani motivisani pred početak, za njih, istorijske sezone

Četiri uvodna kola Mozzart Bet Superlige predstavljaće priliku za Čukarički da trasira prvenstveni put u željenom smeru, ali i da se dodatno pripremi za evropske izazove koje će početi plej-ofom za Ligu Evrope. Početak niza zvaničnih obaveza Brđane očekuje na domaćem terenu u subotu kada će od 18.55 časova ugostiti Radnički iz Niša i praktično podići zavesu kada je u pitanju nova sezona srpskog fudbala generalno.

Uprkos činjenici da su Nišlije tradicionalno neugodan protivnik za klub sa Banovog brda u susretu koji sledi uloga favorita pripaa je ekipi Dušana Kerkeza imajući u vidu da je okosnica Čukaričkog ostala na okupu, ali i izdanja tokom letnjeg tempiranja forme.

Izabrane vesti

"Pripreme su protekle u najboljem redu. Odradili smo sve što je planirano, bilo je dosta treninga, korisnih prijateljskih utakmica. Bilo je i sitnijih povreda, ali je to sve normalno. Sad se već duže poznajemo, baza igrača je ostala, to je najbitnije. Novajlije su se već lepo uklopile, lako im je bilo da se naviknu na porodičnu atmosferu u Čukaričkom. Vidim da su zadovoljni, trudimo se da im pomognemo, da bi i oni nama pomogli na terenu", kazao je šef struke Brđana Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

"Uspeo sam da pogledam neke mečeve Radničkog sa priprema. Vidi se način na koji njihov novi trener želi da igra, šta želi da igrači rade. Dobro poznaje Superligu, radio je već ovde, a mi u Čukaričkom svakako imamo poštovanje prema Nišlijama i klubu sa velikom tradicijom. Uvek su naši mečevi zanimljivi, a gosti sigurno neće biti ni blizu sezoni od prošle godine".

Bez mnogo odlazaka, uz dodatno zaošštrenu konkurenciju, Kerkez je pred novu sezonu na slatkim mukama i u situaciji da praktično ima dve postave na raspolaganju.

"Uvek je bolje da boli glava od viška kvaliteta, nego od manjka. Sve radimo u dogovoru sa ljudima iz kluba, sa direktorima Matijaševićem i Grkinićem. Moguće je da će se desiti neki odlasci, spremni smo i na takvu situaciju. Znali smo šta nam je potrebno za Evropu, gledamo da se što pre novi igrači uklope i da budu spremni. Kvalitet imamo, vidi se to na svakom treningu. Zadovoljan sam sa ekipom, ali uvek ćemo tražiti da to bude još bolje".

Konkurenciju je dodatno zaoštrio Samjuel Ovusu, ofanzivac koji je propustio pripreme u Sloveniji.

"Docić ie imao operaciju slepog creva, ali je već igrao na nekim prijateljskim mečevima u Sloveniji. Vraća se Ovusu, koji je čekao inostrani angažman. To se nije dogodilo, sad je na njemu da se dodatno spremi i biće veliko pojačanje za nas. Poslednji u nizu novajlija je Francuz Mateo, biće mu potrebno još najmanje nedelju dana. Najbitnije je da je momak pozitivan, silno motivisan, vidi se da želi da bude deo Čukaričkog. Janković i Luka Stojanović imaju sitnije povrede, potrebno im je još nekoliko treninga, odigraćemo i još neku prijateljsku utakmicu, da bi svi imali dovoljno minuta".

Prethodna sezona ostala je kao putokaz za naredne, a na Banovom brdu ne žale uprkos činjenici da su takmičarsku godinu završili iza TSC-a samo zbog boljeg plasmana posle 30. kola. Zanimljivo upravo jedna od utkakmica koje su kasnije koštale Brđane bila je premijera protiv Topolčana i poraz na domaćem terenu. Neočekivan ishod na premijeri međutim nije tada uzdrmao Beograđane.

"Morate da verujete u ono što radite. Možda je taj poraz bio dobar za sve nas, pokazalo se tokom sezone da smo mnogo napredovali. Ljudi u klubu su verovali u nas, u igrače... Tada smo igrali protiv izuzetno kvalitetnog rivala, sada ćemo takođe otvoriti sezonu protiv vrlo dobre ekipe. Voleo bih da bude što više dobrih timova i utakmica u Superligi, one i nas same čine boljim. Jednostavno, kvalitetni timovi u našem šampionatu će nas terati da budemo bolji i u Evropi", rekao je Kerkez i potom uputio poziv publici:

"Voleo bih da nas ove sezone podrži više ljudi. Čuo sam da je uprava kluba odlučila da ulaz na obe tribine bude besplatan, pa bih pozvao sve ljude sa Banovog brda, opštine Čukarica i uopšte ljubitelje fudbala da u subotu uveče uživaju u lepoj fudbalskoj predstavi. I naravno da nas podrže u istorijskoj sezoni za klub, u kojoj ćemo predstavljati i srpski fudbal na evropskoj sceni".



tagovi

ČukaričkiDušan KerkezSamjuel OvusuRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara