©MN Press
©MN Press

Keržakov otkrio Rusima: Plata u Spartaku oko 2.000 dolara, Đurasović i Stanojev igrači za Premijer ligu Rusije

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 11:16

"Moja plata je nekoliko puta manja nego u Nižnjem Novgorodu. Mislim da su toliko plaćeni drugoligaški treneri u Rusiji ili možda oni iz donjeg dela tabele u prvoj ligi. Ne znam kakve su sad plate", trener Subotičana

Šef struke subotičkog Spartaka, nekada istaknuti reprezentativac Rusije, Aleksandar Keržakov, u opširnom intervjuu za tamošnji Sport-Ekspres govorio je o uslovima u srpskom fudbalu i njegovom novom klubu, ali i budućnom koracima tokom karijere.

Za njegov dolazak zaslužan je nekadašnji prvotimac Vojvodine i saigrač iz moskovskog Dinama, Jovan Tanasijević, sa kojim je stupio u kontakt tokom leta, nakon neslavnog rastanka sa kiparskim Karmiotisom.

Izabrane vesti

Spartk nakon deset odigranih kola ima pet pobeda i pet poraza, a narednog vikenda na svom terenu će ugostiti Partizan. U svakom slučaju, rezultati su više nego pozitivni, iako je bilo različitih predvođanja.

Ruske predstavnike medija, između ostalog, interesovalo je i finansijsko stanje u srpskom klubu, posebno što na Kipru Keržakov očigledno nije dobio dogovoren iznos.

"Nedavno je prodat igrač (napadač, Srđan Hrstić za 1.600.000 evra, prim.aut), pa je zahvaljujući tom poslu finansijsko pitanje za ovu sezonu zatvoreno. Po budžetu, naš klub je negde u drugoj polovini tabele. Politika Spartaka pre mog dolaska je bila da profitabilno prodaje fudbalera. Bilo im je vaćžno da se prvo pokažu", rekao je Keržakov.

Nekadašnji špic Zenita, Sevilje i Dinama iz Moskve, ranije je pričao da je slao svoj CV na čak 30 adresa, klubovima iz različitih liga.

"Posle Kipra je trebalo malo da dođem sebi, sezona se završavala i nije bilo smisla to raditi. Ali, da se nije pojavila ponuda Spartaka, slao bih ponovo. Pa šta da radim?"

Keržakov je otkrio da nema menadžera.

"Ne vidim nikakvu svrhu da uopšte imam agenta. On može pomoći igraču da pregovara, i to samo trenutno. Mogu i sam da komunciram, ako je neko zainteresovan, svi znaju moj broj telefona. Opcija je bilo s vremena na vreme, ali nisu bile uspešne".

Usledilo je potom konkretno pitanje, kolike su plate trenera ovde?

"Moja plata je nekoliko puta manja nego u Nižnjem Novgorodu. Mislim da su toliko plaćeni drugoligaški treneri u Rusiji ili možda oni iz donjeg dela tabele u prvoj ligi. Ne znam kakve su sad plate".

Na Kipru je njegova plata, koju na kraju nije dobio, bila oko 2.000 dolara mesečno. Da li je ovde otprilike isto?

"Da", kratak je bio Keržakov.

Ima li igrča koji su spremni da zaigraju u Premijer ligi Rusije?

"Po mom mišljenju trenutno ih ima dvojica - Aleksa Đurasović, dvadesetogodišnji defanzivni vezista i levi vezni Jug Stanojev, koji ima izuzetnu brzinu. Oni su već spremni, za ostale još nisam siguran".

Luka Bijelović se pominje kao potencijalna narena klupska prodaja.

"Ako postoji postiji ozbiljna ponuda, posao će biti završen bez obzira na to da li nam je igrač važan ili ne. Mi, naravno, uvek želimo da najbolji igrači igraju ovde, ali novac je veoma važna komponenta za postojanje kluba. Bijelović ima dosta iskustva, uprkos godinama, iako od njega očekujem mnogo više, ali u timu ima i drugih talentovanih momaka, koji posle ove sezone, pod uslovom da imaju dobar odnos prema igri, mogu da računaju na unapređenje", dodao je Keržakov, koji sa Subotičanima ima ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Ruski mediji su ispratili dešavanja vezana za odlaganje mečeva, odlaganje mečeva, komentare na izbor sudija…

"Do nedavo nismo znali ni kad će početi prvenstvo, zbog spora između jednog od ispalih klubova iz lige, pa je početak odložen za nedlju dana. Termine početka mečeva znamo samo nedelju dana unapred. Poslednje kolo je u potpunosti odloženo zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. Ali, to je život. Fokusiran sam na svoj klub. Ne obraćam mnogo pažnju na suđenje, jer ni na koji način mogu da utičem na rad sudija, kao što oni ne mogu da utiču na moj. Sa VAR-om, koji imamo na svim utakmicama Mozzart Bet Superlig, sve je manje-više izjednačeno, iako neki aspekti i dalje ostaju misterija. Ali ima mnogo manje haosa", poručio je ruski strateg.


tagovi

Aleksandar Keržakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara