Frank Kesi (© Reuters)
Frank Kesi (© Reuters)

Kesi maltretira upravu Milana: Odbio tri puta veću platu, Leonardo plete mrežu za transfer u PSŽ

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 11:47

Vezisti narednog leta ističe ugovor, sve dosadašnje predloge za potpis novog je odbio

Crni dani za crno-crvene. Otišao je Đanuiđi Donamrua, otišao je Hakan Čalhanoglu, a boje se u Milanu da će otići i – Frank Kesi. Štaviše, smatraju da afrički vezista namerno odbija predloge novog ugovora kako bi sačekao da mu aktuelni istekne i narednog leta napusti San Siro kao slobodan agent.

Koliko je reprezentativac Obale Slonovače uporan u toj nameri najbolje svedoči informacija Gazete delo sport da je rekao „ne“ čelnicima Rosonera kad su pred njega stavili opciju da ostane i posle juna 2022, za platu od 6.500.000 evra po sezoni. Trenutno zarađuje 2.200.000 i ovaj finansijski napor Milana pokazuje koliko ceni svog prvotimca, ali izgleda da Kesi ne ceni žrtvu kluba. Ili ga samo voli do poslednjeg centa.

Izabrane vesti

Kako drugačije objasniti da je Milan samo ovog leta od početnih 3.000.000 evra stigao do senzacionalnih 6.500.000, a da je Kesi, po nagovoru zastupnika, svaku od tih ponuda odbio. Ako je verovati izvorima Gazete, ljudi koji zastupaju nekadašnjeg člana Atalante zahtevaju za svog klijenta platu od 8.000.000 evra neto, a još 2.000.000 u bonisima.

Čelnici Milana smatraju da iza ovakvog ponašanja Kesija i njegovih menadžera stoji – Pari Sen Žermen. Uvereni su da sportski direktor Leonardo pokušava da privoli igrača na isti način kojim je ubedio golmana Donarumu da se preseli na Park prinčeva. Italijanski reprezentativac je trpeo ogroman pritisak kluba, navijača i javnosti da potpiše novi ugovor, ali je istrajao i bez centa obeštećenja potpisao za Svece. Nešto slično Leonardo planira sa Kesijem, pošto zna da arapskim vlasnicima ne predstavlja problem da izdvoje 8.000.000 evra za platu i dodatna 2.000.000 kroz bonuse da bi osvežili vezni red za dva prelazna roka.

Osim PSŽ-a, razvoj situacije oko Franka Kesija prate premijerligaši, Liverpul i Totenhem, mada im se daju manje šanse u poređenju sa francuskim klubom.


tagovi

Frank Kesi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara