Navijači Atletiko Uile (©YouTube)
Navijači Atletiko Uile (©YouTube)

Kindio juri dva gola razlike za promociju

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 23:03

Kolumbija 2: Uila će pokušati da odbrani 2:0 iz prvog meča finala plej-ofa, ali je u prošlosti umela da "nastrada" u Armenji

U utakmici koja će i zvanično da spusti zavesu na ovogodišnju sezonu u kolumbijskoj Kategoriji B sastaju se Kindio i Atletiko Uila. Radi se o drugom meču finala plej-ofa za promociju, a u ovom slučaju i povratak u elitni rang, jer su obe ekipe pre samo godinu dana napustile najjači stepen takmičenja. Mesto dešavanja je stadion Sentenari u gradu Armenja (02.00).

Smatran velikim favoritom u ovom dvomeču, uglavnom zbog činjenice da je ekipa odmarala više od tri nedelje, Kindio je ipak primoran da napusti svoju zonu komfora u potrazi za ubedljivom pobedom nad Uilom kako bi postigao cilj i pristup nacionalnoj eliti. Treba naglasiti da je Kindio do mesta u baražu došao kao najbolje plasirani tim na objedinjenoj tabeli sezone iz formata Apertura i Klausura.

Izabrane vesti

I pored toga što je tim iz istoimene regije poznate po uzgajanju kafe bio potpuno dominantan u prvom međusobnom susretu, na kraju je ipak izgubio rezultatom 2:0, i sada se nalazi u prilično delikatnoj situaciji. Pobeda sa tri ili više golova razlike poslužila bi Kindiju da ostvari svoj glavni cilj sezone čak, dok bi eventualno slavlje uz razliku od dva gola odvela ovaj susret u penal završnicu. Uprkos porazu, Uzgajivači kafe održavaju veru i nadaju se da će na krilima svojih pristalica na Sentenariju ostvariti povratak i očekivanu promociju u Primeru.

02.00: (1,53) Kindio (3,60) Uila (6,75)

Ono što ohrabruje Kafeterose je činjenica da je tim znatno odmorniji od protivnika koji je od početka ovog meseca odigrao četiri susreta u čak dva finala. Uila je uspela da se rezultatski vrati i na kraju slavi u finalu Klausure protiv Bojake, koju ipak, samo nekoliko dana kasnije nisu uspeli da savladaju u velikom finalu.

Na poslednjih pet utakmica ove sezone Kindio je zabeležio tri pobede i dva poraza, bez remija. U ovom periodu, savladan je Tigres koga su pobedili dva puta i nedavno Uila u prvom meču baraža, pored poraza od istog rivala i Real Santandera još u ligaškom delu formata Klausura. Zanimljivo je to da je na poslednjih deset utakmica kao domaći tim, Kindio zabeležio nedavni učinak od osam pobeda, dva remija, bez pretrpljenog poraza.

Dok je na drugoj strani ekipa Atletiko Uile, za koju nije bilo odmora po završetku ligaškog dela sezone. Posle uspešne borbe u finalu Klausure i nedostatka snage u velikom finalu protiv istog protivnika, tim iz Neive dobio je još jednu šansu za promociju u viši rang i na dobrom je putu da to konačno i ostvari.

Uila je imala odličan kolektivni učinak u prvom meču, kada su iskoristili prednost domaćeg terena da stekne važnu prednost u ovoj odlučujućoj bici sezone, povrativši tako samopouzdanje pošto su isfrustrirali svoje navijače porazom od Bojake prošle nedelje.

U poslednjih pet utakmica sastav koji predvodi argentinski stručnjak Nestor Kravioto, zabeležio učinak od dve pobede i tri poraza. Iako su čak četiri utakmice u ovom periodu odigrali sa Bojakosima, pokazali su da imaju snage da se nose sa sada i zvanično najjačim timom sezone, pobedivši ga u finalu Klausure. Kao gost, ekipa Atletika zabeležila je tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih 10 utakmica odigranih van svog Giljermo Plazas stadiona u Neivi.

Poslednji njihov obračun ne računajući nedavno odigrani prvi meč baraža, završen je pobedom Kindija od 3:0 na ovom istom stadionu u sklopu 6. kola formata Klausura. Nešto ranije u istom formatu, Uila je na svom terenu slavila pobedom od 2:1, dok su oba meča u Aperturi završena nerešenim ishodima 0:0 u Neivi i 1:1 u Armenji.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 2, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU - FINALE, REVANŠ

Sreda

02.00: (1,53) Kindio (3,60) Uila (6,75), prvi meč 0:2

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

KolumbijaKindioUila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara