Ninković o Dinamovom zaokretu: Mi smo bili tim legionara, sada je potrebno vreme, od prodaje Cigankova će biti dobra zarada

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.04.20. | 18:54

Kako izgleda karantin u Sidneju, sa kim je u kontaktu iz svoje generacije u Kijevu

Srpski vezista Miloš Ninković situaciju sa pandemijom koronavirusa dočekao je u Australiji, gde godinama unazad sa velikim uspehom nosi dres Sidneja.

Kako otkriva u razgovoru za ukrajinski Sport, u Australiji su mere znatno blaže nego u Srbiji i drugim zemljama.
Sve je u redu, svi smo živi i zdravi. U Sidneju sam sa porodicom. Mislim da je situacija sa karantinom bolja nego bilo gde drugde. Na primer, u Beogradu je sve zatvoreno, ali je ovde za sada dozvoljeno da ljudi idu u šetnju, restorane ili naručuju neka jela. Prema tome nije baš strogo, ne kao u Beogradu“, poručuje Ninković.

Izabrane vesti

Nastavak fudbalske sezone je neizvestan kao u drugim zemljama.
Za sada niko ne zna šta će se dešavati, ostalo nam je još pet utakmica,  na prvom smo mestu, imamo osam bodova više od drugog mesta, a istovremeno imamo i tri utakmice manje. Trenutno nema treninga, kod kuće smo i nije poznato kada će se situacija promeniti. Ostaje nam samo da sačekamo“.

Nezvesnost je ipak veća nego u nekim drugim sredinama u kojima je igrao, poput Srbije iu Ukrajine.
Konkurencija je velika. Imamo mnogo timova koji mogu da pobede u šampionatu. U Ukrajini su samo Dinamo i Šahtjoro, a u Srbiji Crvena zvezda i Partizan. Postoji četiri-pet timova koji ozbiljno pretenduju na prvo mesto, pa je prvenstvo mnogo zanimljivije. Kvalitet fudbala je lošiji od evripskog, ali se poboljšava svake godine. Fudbaleri su fizički jako dobro pripremljeni, nije lako igrati protiv njih. Sigurno će se posle perioda u karantinu mnogo toga promeniti, ne samo u fudbalu, već i na drugim poljima života. Celom svetu neće biti lako da se vrate na uobičajeni kolosek i uobičajeni raspored posle ovog virusa“.

Ulovi za igru su gotovo besprekorni.
Tereni na stadionima su veoma dobri, ali činjenica je da se ovde na istim terenima održavaju državno prvenstvo u fudbalu, ragbi i australijski fudbal. Na većini, ipak, postoje tereni isključivo za fudbal. Tačno je da ragbi i australijski fudbal počinju na kraju naše sezone, traju tokom pauze i započinju početak sledeće. Ovo je samo nekoliko meseci, ali se poklopi da se meč igra u ptak, a naš meč u subotu. Onda teren, naravno, nema vremena za oporavak i nije baš u dobrom stanju. Ali, ponavljam ovo ne traje dugoo, već samo mesec ili dva“.

„Održavam vezu sa Gavrančićem, Lekom, Vukojevićem...“

S obzirom da je devet godina bio u Kijevu, Dinamo je za Nikovića praktično druga kuća, pa stoga gaji ogromna osećanja prema ovom klubu.
„Naravno da pratim Dinamo. Kada se pogodi, gledam utakmice, ali između naših zemalja postoji velika vremenska razlika, pa ispratim rezultate. Takođe, stalno sam u vezi sa Berisklavom Stanojevićem, skautom za balkanske zemnlje. Dinamo je moj tim, tamo sam proveo devet divnih godina“.

Ostao je u Kontaktu sa mnogobrojnim saigračima iz tog perioda.
„Održavam vezu sa Gavrančićem, Lekom, Popovim, Vukojevićem. Nedavno sam dobio broj Artema Milevskog, želim da ga nazovem, posebno jer igra u Belorusiji, gde se prvenstvo igra po rasporedu. Verovatno imaju najbolju epidemijološku situaciju. Takođe komuniciram sa Petkovićem, on je sada fudbalski agent. Usput, jako dobro govori ruski, je ima dosta kontakata sa agentima iz Ukrajine i Rusije“.

Dinamo se sve teže nosi sa Šahtjorom, koji je pred pauzu imao 14 bodova više.
„Dinamo prolazi kroz težak period. Ako se sećete, kada sam ja igrao, tim je bio pun legionara. Sada ih je mnogo manje, a klub daje šansu mladim igračima, svojim učenicima, a to je najvažnije. Ako pogledate reprezentaciju Ukrajine, ona je vrlo dobroo igrala u poslednjim mečevima. Pažljivo sam gledao nastupe Ševčenkovog tima“.

Takva politika bi mogla da bude plodonosna u budućnosti.
„Verovatno, sada se politika klub promenila, rukovodstvo i trener žele da iskoriste svoje igrače. Ukrajince. Ako u timu imate puno svojih momaka, puno mladih igrača, potrebno je vrme da se sve to sredi. Ovo nije lak proces. Siguran sam da će se kroz neki period, mesec, šest meseci ili godinu dana, ovi talentovani momnci, koji jako dobro igraju fudbal, dokazati. Nakon određenog vremena klub će moći da zarađuje prodajući ih u inostranstvo. Gledao sam poslednju utakmicu između Ukrajine i Srbije i stvarno mi se dopao Viktor Cigankov. On je mlad, perspektivan igrač i igra odlično. Ako Dinamo odluči da ga proda dobro će zaraditi“, zaključio je Ninković.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara