Kingsli Koman (AFP)
Kingsli Koman (AFP)

Kingsli Koman je Ćavijeva velika želja

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 15:10

Budući trener Barselone nije još zvanično promovisan, ali već se spekuliše o prvom pojačanju

Nije Ćavi Ernandez još zvanično promovisan u naslednika Ronalda Kumana, a jvanost u Španiji već pravi projekcije o njegovim prvim pojačanjima. Barselonina legenda bi za par dana trebalo da se nađe na Kamp Nou, a katalonski Sport tvrdi da je Kingsli Koman velika želja budućeg trenera Barse. U više navrata španski stručnjak sa ljudima iz svoje najbliže okoline podelio interesovanje za krilnog napadača minhenskog Bajerna.

Barselona jeste u finansijskoj krizi, ali zbog mera štednje koje je uspostavio novi predsednik Đoan Laporta, Katalonci bi već na zimu mogli da pojure jedno kapitalne pojačanje. Koman deluje vrlo realno, naročito jer m,u ugovor ističe za oko godinu i po dana, a pregovori sa Bajernom oko novog su u ćorsokaku zbog neslaganja oko plate.

Izabrane vesti

Kao trener, Ćavijev zaštitni znak je formacija 4-3-3, sa klasičnim krilima sposobnim da izbace rivala iz ravnoteže, ulascima u sredinu ili prodorima po boku. A u tom pogledu Koman je među najboljima. Pritom je strahovito brz i kadar da iskontorliše dodavanja u prostor.

Francuski internacionalac prema podacima specijalizovanog Transfermarkta, trenutno vredi 55.000.000, a Barseloni verovatno ne bi trebalo više od pomenute sume za njegovu kupovinu jer se bliži poslednja godina ugovora. Koman je ove sezone zabeležio samo jedan start i jedan gol u Bundesligi, ali početak sezone je na neki način obeležio odlazak na rutinsku intervenciju na srcu zbog blagih aritmija. Prošlog vikenda dobio je priliku sa klupe, a 20 minuta igre bilo mu je dovoljno za gol protiv Hofenhajma.

Setimo se da je velika želja Barselone bio Dani Olmo, uz njega i Rahim Sterling, ali sa odlaskom Ronalda Kumana i mete bi mogle da se promene. Barsa bi za oko dva meseca mogla da pokuša prvo sa pozajmicom, pa tek onda sa otkupom.




tagovi

ĆaviKingsli KomanBarselonaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara