Foto: AFP
Foto: AFP

Klaeson pokorio Soči: Krasnodar posle preokreta preuzeo treće mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 19:22

Gosti na krilima švedskog napadača stigli do tri boda (2:1) u derbiju 17. kola Premijer lige Rusije

Vodeći gol, domaći teren i inicijativa, nisu bili dovoljni Sočiju da u derbiju 19. kola izbegne poraz od Krasnodara koji je sa dva gola režirao Viktor Klaeson. Švedski napadač je samo četiri minuta posle pogotka Kasiere režirao izjednačenje pogotkom sa bele tačke, a u 53. minutu potpisao je potpuni preokret i doneo gostima dragocena tri boda.

Pobeda protiv direktnog konkurenta u borbi za mesta koja vode na međunarodnu scenu doprinela je da se Krasnodar izjednači po broju osvojenih bodova sa domaćinom i preuzme treću poziciju, potvrdivši da će borba za dva mesta koja vode u Ligu konferencije, a za koja ozbiljno konkuriše i CSKA.

Izabrane vesti

Junak Krasnodara u prethodnom kolu je golom i asistencijom imao značajan doprinos u remiju sa Himkijem, kada je i nagovestio buđenje, a na ovosezonski prvenac u Premijer ligi nadovezalo se sjajno izdanje na teškom gostovanju.

Vođstvo Sočiju Kolumbijac je doneo lepim lob udarcem na dodavanje Prokina, ali je radost domaćina ubrzo pokvario prekršaj Calagova za penal. Udarac Kaelsona sa bele tačke doneo je izjednačenje, a odlično veče Šveđanin je upotpunio golom posle duplog pasa sa Jonovim i udarca sa ivice šesnaesterca.

Soči je u 85. minutu uspeo drugi put da zatrese mrežu rivala, ali je pogodak Popova posle VAR asistencije poništen. Dva minuta kasnije Kričovjak je zaradio direktan crveni karton, a igrač manje u završnici bio je povod strategu gostiju da pruži šansu Urošu Spajiću.

RUSIJA 1 – 17. KOLO

Petak

Zenit - Rostov 2:2 (1:2)

/Klaudinjo 31, 69 - Poloz 11, Komličenko 25/

Subota

Krila Sovjetov - CSKA Moskva 0:1 (0:0)

/Bohinen 75/

Spartak Moskva - Akhamt 2:1 (1:1)

/Moses 15, Promes 87 - Utkin 45+3/

Lokomotiva Moskva - Ural 0:1 (0:1)

/Augustinijak 42/

Nedelja

Himki - Arsenal Tula 1:2 (1:0)

Dinamo Moskva - Ufa 2:0 (1:0)

Nižnji Novorod - Rubin 2:1 (2:1)

Soči - Krasnodar 1:2 (1:1)

/Kasiera 19 - Klaeson 23p, 53/



tagovi

Viktor KlaesonSočiKrasnodarRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara