Klasa Andrije Kaluđerovića je večna! Javor spakovao Lučanima tri gola za osam minuta

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 16:49

Važan trijumf Građevinara, Bačka predala fenjer Mačvi – 2:0

Kada je tu Andrija Kaluđerović, Rad može da sanja velike snove. I nada se opstanku u društvu najboljih srpskih timova. Vreme prolazi, ali nekadašnji napadač Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova, nastavlja da demonstrira klasu na terenima Superlige. Najbolji strelac u istoriji srpskog prvenstva, na sjajan način je počeo četvrti mandat u redovima Građevinara. Njegovim pogotkom u uvodnoj fazi drugog poluvremena Rad je slavio protiv Proletera (1:0) i stigao na korak od zelene grane.

Spletom teških životnih okolnosti Andrija Kaluđerović je odlučio da se još jednom okuša u dresu Rada. I izgleda da je doneo pravu odluku. Trener domaćina Milan Milanović iskoristio ga je kao džokera na današnjem meču.

Izabrane vesti

Strelac 69. superligaških golova dobio je šansu na početkudrugog poluvremena. Samo 11 minuta kasnije, odličnim kretanjem isprocovirao je Nemanje Mladenovića i lako, sa pet metara, savladao Nikolu Vasiljevića. Vrlo tvrd meč je viđen na stadionu Kralj Petar Prvi. Rad je mnogo bolje ušao u meč od tima Branka Žigića, ali je Proleter ostao u životu zahvaljujući intervnecijama Nikole Vasiljevića.

Međutim, spasa Zvezdinom golmanu na privremenom radu u Slanoj Bari nije bilo posle ulaska Kaluđerovića. Proleter je najbolju šansu na meču propustio brzo posle pogotka Kaluđerovića. Odlično je Živojinović tukao posle odbijene lopte, ali je intervenisao Damir Kahriman.

Rad tek čekaju prava iskušenja kada je borba za opstanak u pitanju. A od te borbe će se, ako je sufiti po današnjem meču, vrlo brzo udaljiti Javor. Ivanjičani su posle najbolje partije u sezoni deklasirali komšije iz Lučana (4:1), uz sjajne role Luke Lukovića i mladog veziste Miroslava Maričića.

Javor je odigrao briljatno u prvom poluvremenu. Ivanjičani su od samog starta stvarali i promašivali šanse, ali su u roku od osam minuta postigli tri gola. I prelomili meč. Nekadašnji omladinac crveno-velih Luka Luković je uz malo sreće otvorio seriju golova, i stigao do osmog pogotka u sezoni. Tamo gde je stao Luković nastavio je Miroslav Maričić. Imao je sreće vezista domaćina u 31. minutu, kumovala je njegovom golu i loša intervencija Zečevića, ali u narednoj situaciji demonstrirao je majstorstvo. Uzpeo je loptu na svojoj polovini, iskoristio pasivnost odbrane Mladosti i udarcem sa 16 metara pogodio.

Samo što je počelu drugo poluvreme još jednom je pogodio Luka Luković. Već tada je bilo jasno da će tim Nenada Neška Milovanovića nastaviti nisku očajnih rezultata na strani. Slavili su na otvaranju sezone protiv Radničkog i od tada ušči u seriju poraza na strani.

Bačka je posle derbija začelja predala fenjer Mačvi. Tim Nenada Vanića je slavio zahvaljujući ranom pogotku Ratkovića. Imala je i Mačva svoje prilike, ali je domaćin jednostavno delovao bolje. Lakše je dolazio u situacije za postizanje golova. Kao u 58.minutu kada je Litvanac Kazačoks kao na tacni proigrao Zličića. Napadač domaćina je bio miran i pored stajne noge golmana Mačve plasirao loptu u mrežu.

 SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

/Petković 30/

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

/Kamenović 39/

Metalac - Radnički 1:1 (0:0)

/Katanić 83 - Marković 48/

Radnik - Voždovac 1:1 (1:0)

/Makarić 7 - Cvetićanin 72/

Zlatibor - Spartak 1:1 (0:1)

/Vukić 84 - Tufegdžić 4/

Partizan - Napredak 3:0 (2:0)

/Jović 14, Holender 40, Marković 71/

Nedelja

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Sise 58 - Rodić 2, Pavkov 52, Ivanić 76/


Javor - Mladost 4:1 (3:0)

/Luković 28 i 46 - Maričić 37 i 41 - Odita 56/


Bačka - Mačva 2:0 (1:0)

/Ratković 4, Zličić 58/


Rad - Proleter 1:0 (0:0)

/Kaluđerović 56/


***kvote su podložne promenama


tagovi

Andrija KaluđerovićBranko ŽigićLuka LukovićGoran Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara