Karlos Baka (©AFP)
Karlos Baka (©AFP)

Klasa je večna: Baka cepa mreže i u 37. godini (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 03:30

Kolumbijska Klausura: Junior na krilima veterana stekao minimalnu prednost od 3:2 pred revanš finala u Medeljinu protiv Independijentea

Kakav je samo majstor bio Karlos Baka. I sada je... I u 37. godini je gol-mašina. Posle više od decenije u Evropi vratio se u svoj Junior i sada je na pragu titule u Kolumbiji. Postigao je veteran dva gola za Ajkule iz Barankilje protiv Indpependijentea u prvom meču finala Klausure. Domaćin je slavio sa 3:2 (2:1), a odluka pada sledeće nedelje u Medeljinu.

Baka se nalazi u sjajnoj formi u finišu godine. Postigao je čak devet golova na poslednjih šest utakmica. Uspeo je u finišu Kvadrangulara da Junior odvede do prvog mesta u Grupi B ispred Tolime i izbori dvomeč za titulu. Pred krcatim tribinama u gradu u blizni Karipskog mora, popularni Karlitos je imao svoj šou. Na startu meča je provozao nekoliko defanzivaca gostiju, na malom prostoru se izborio za prostor i postigao vodeći gol za svoj tim u četvrtom minutu utakmice.

Izabrane vesti

Vodio je Junior sa 2:0 već posle 16 minuta. Drugi pogodak za domaćina delo je Enamorada, ali su se gosti probudli, preko Ortiza smanjili rezulat u finišu prvog poluvremena.

21.00: (2,45) Rajo Valjekano (3,30) Selta Vigo (2,95)

Baka je opet bio u centru pažnje u 71. minutu, kada je posle odličnog pasa Lejdera Berioa, dobro se snašao u šesnaestercu ekipie iz Antiokije i doneo opet dva pogotka prednosti. Da Ajkule neće imati bezbrižan revanš u Medeljnu potrudio se Moreno koji je dva minuta pre kraja postavio konačan rezultat – 3:2.

Baka je imao impesivnu karijeru na Starom kontinentu. U sezoni 2012/2013 je postigao 25 golova za Klub Briž, što mu je bila ulaznica za Sevilju, za koju je postigao 34 pogotka za dve godine u Primeri. Nastavio je da trese mreže u Milanu, dao je 31 gol u Seriji A za dve sezone, a onda se vratio u Španiju, branio je boje Viljareala i Granade, ne tako uspešno kao Milana i Sevilje, da bi se početkom prošle godine vratio u Junior. Ove godine je na 44 utakmica 18 puta zatresao mrežu za Ajkule.

Aperturu je osvojio Miljonarios iz Bogote, a naredne nedelje na stadionu Atanasio Žirardot u Medeljinu pada odluka o pobedniku Klausure, drugog dela šampionata Kolumbije.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - FINALE, PRVI MEČ

Nedelja

Junior - Independijente Medeljin 3:2 (2:1)

/Baka 4, 71, Enamorado 16 – Ortiz 40, Moreno 88/


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaJuniorIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara