Žinjak proslavlja jedan od golova (©Reuters)
Žinjak proslavlja jedan od golova (©Reuters)

Klasa je večna: Žinjak s dva komada odveo Tigrove na Palmeiras (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 17:37

Poznat prvi polufinalni par Svetskog prvenstva za klubove

Andre-Pjer Žinjak je kao vino. Iako mu je 35 godina, bivši napadač Lorijena, Tuluza i Olimpik Marselja pogađa kao u najboljim danima svoje karijere, kada je bio među vodećim špicevima Lige 1.

Francuz, koji već pet godina nastupa za meksički Tigres, s dva pogotka protiv južnokorejskog Ulsana doneo je svom timu pobedu 2:1 i plasman u polufinale Svetskog prvenstva za klubove, koje se održava u Kataru. Naredni rival je slavni Palmeiras.

Izabrane vesti

Iako je rival poveo posle kornera u 24. minutu, golom Ki-He Kima, Žinjak je preokrenuo već do odlaska na odmor. Prvo se u 38. minutu odlično ubacio iz drugog plana na uigranu akciju za korner, a onda pogodio i iz penala u nadoknadi prvog dela. I taj penal je on iznudio, pošto je protivnički igrač rukom blokirao njegov šut glavom.

Žinjak je tako sa 35 godina i 61 danom postao treći najstariji strelac u istoriji Svetskog prvenstva za klubove. Ispred njega su Argentinac Havijer Zaneti, koji je 2010. kada je dao gol za Inter imao 37 godina i 127 dana i Meksikanac Herardo Torado, kom je bilo 35 godina i 227 dana kada je 2014. bio, poput Francuza, dvostruki strelac za Kruz Azul.

U drugom paru drugog kola od 18.30 sastaju se katarski Al Duhail i egipatski velikan Al Ahli. Podsetimo, evropski šampion Bajern Minhen i prvak Južne Amerike, po običaju, takmičenje počinju od polufinala.

Turnir je počeo 1. februara, s tim da utakmica Al Duhal - Oukland nije odigrana, pošto gosti iz Australije nisu došli zbog pandemije virusa Kovid-19, pa je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za tim iz Katara.

Palmeiras i Tigres će se sastati 7. februara, a Bajern će protiv Al Duhaila ili Al Ahlija igrati dan kasnije. Finale je 11. februara.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - ČETVRTFINALE

Četvrtak

Tigres - Ulsan 2:1 (2:1)

/Žinjak 38, 45+5 pen - Kim 24/

18.30: (3,35) Al Duhail (3,35) Al Ahli (2,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Andre Pjer ŽinjakAndre-Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara