FOTO: AFP
FOTO: AFP

Klasa za sebe, ni VAR mu ne može ništa: Mitar slomio Perikleovu bandu pred let za Srbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.11.23. | 18:02

Fantastična uveritra Hilalove gol-mašine pred reprezentativnu pauzu

Aleksandar Mitrović koplje je iznad apsolutne većine onoga što liga Saudijske Arabije može da ponudi. Potrošio je Al Hilal prethodnog leta preko 350.000.000 evra na pojačanja, ali čini se da bi gotovo sve uspehe u dosadašnjem toku sezone napravio samo s Mitrovićem, bez ikog drugog. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije dao je gol i na sedmoj uzastopnoj utakmici i u 81. minutu prekinuo mučenje velikog favorita u duelu protiv najperijatnijeg iznenađenja prvenstva Al Tavuna.

Prethodno je u 41. minutu neverovatni golgeter zatresao mrežu rivala, ali je nakon višeminutnog pregleda snimka utvrđeno da je napravio faul nad defanzicem. U poslednjim trenucima duela Mohamed Kano pogodio je iz slobodnjaka i postavio konačnih 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Nije mogao Mitar na bolji način da se napuni samopuzdanjem pred okupljanje srpskog državnog tima i duela s Bugarskom 19. novembra, kada bi Orlovi trebalo da obezbede toliko iščekivani plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Mučio se Al Hilal danas, teško stvarao šanse i mahom preko Mitrovića pretio. Ni Malkom, ni Majkl nisu bili od pomoći u tim trenucima, a samo je domaća uzdanica Salem Al Dosari pretio golu Majilsona. Igrač koji je dao maestralan gol za Saudijsku Arabiju protiv Argentine na Mundijalu pogodio je stativu u 17. minutu, što je bila jedina istinska šansa sve do pred kraj prvog poluvremena.

Tada je prvo na delo stupila liderska sposobnost 29-godišnjeg Smederevca. Nadskočio je protivničkog defanzivca u šesnaestercu, snažno šutirao glavom po sredini gola i u prvi mah činilo se da nema ničeg spornog. Nakon dobrih pet minuta većanja, odlučio je arbitar da poništi pogodak, jer se Srbin naslonio na rivala prilikom pozicioniranja, mada bi se o intenzitetu tog kontakta dalo diskutovati.

Kako je Al Tavun pred današnji duel vezao osam ozastopnih mečeva bez poraza (od čega pet pobeda), tim brazilskog trenera Periklea Šamuske s pravom je stekao epitet najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka sezone. Jedan od jeftinijih timova u ligi, sklopljen s koca i konopca za uslove bogatijih saudijskih klubova dospeo je do treće pozicije i iz sedmice u sedmicu mučio skupocene velikane. Izgledalo je kako će i najtrofejnijem klubu u zemlji pomrsiti račun i usporiti ga na putu ka titulu, a onda se pojavio taj neumoljivi centarfor, to blago kako srpske rešrezentacije, tako i saudijske lige. Konačno je proradio i Malkom, uspeo da aktvira u sebi onaj filigranski momenat koji ga je krasio u Zenitu, uputio teledirigovani centaršut ka Mitroviću, koji ubitačno ruši snove autsajdera o nastavku niza nepobedivosti.

Dobio je naravno i ovacije po izlasku iz igre u nadoknadi vremena, znaju navijači Plavih talasa da cene sve ono što im neverovatni Srbin donosi. Postigao je čak deset pogodaka u domaćoj ligi, iz pet u AFC Ligi šampiona, i ko zna da li bi i sam Žorž Žesus do sada očuvao status stratega da nije bilo Mitra. U poslednjim trenucima uspeo je Al Hilal da dođe i drugog pogotka lepim udarcem domaćeg igrača Mohameda Kanoa iz slobodnog udarca.

Stvarno fascinira Mitrovićev učinak gde god da igra. Fulam, Al Hilal, Srbija. Blista u svakom dresu, ne zna se gde više. Nakon što je dao dva gola Crnoj Gori na Marakani u pobedi od 3:1 i trasirao put Orlovima ka plasmanu na Evropsko prvenstvo igra kao u transu. Dao je makar jedan gol na svakoj od polsednjih sedam utakmica, a neretko je to bilo i više od jednog. Setimo se het trika protuv Mumbaj Sitija i dva gola Al Hazemu.

Sada samo ostaje da čitavu naciju obraduje i protiv Bugarske na stadionu u Leskovcu u nedelju 19. decembra, za plasman na EURO posle 24 godine, za snove da se u toj Nemačkoj može uraditi nešto veliko sledećeg leta.

Ovde možete pogledati Mitrovićev poništeni pogodak.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 13. KOLO

Četvrtak

Al Rijad – Al Fateh 1:1

/Al Abas 68 – Al Hasan 34/

Damak – Al Ahli Džeda 2:2 (0:2)

/Šafaj 73, Stančiju 90+1 – Hindi 10, Alnabit 44/

Al Kalidž – Al Tae 3:1 (1:1)

/Narej 45+1pen, Martins 61, Šerif 73 – Mensah 29/

Al Raed – Al Šabab 2:1 (1:0)

/El Barkauji 6, Tavares 55 – Sais 90+3/

Petak

Al Hilal - Al Tavun 2:0

/Mitrović 81, Kano 90+9/

19.00: (1,22) Al Itihad (6,25) Abha (10,0)

Subota

16.00: (2,25) Al Akdud (3,30) Al Hazem (3,00)

16.00: (3,00) Al Fejha (3,30) Al Etifak (2,25)

19.00: (6,25) Al Vehda (4,30) Al Nasr (1,45)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Aleksandar MitrovićAl HilalSaudijska Arabija 1Al Tavon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara