Radost igrača Miljonariosa (©Reuters)
Radost igrača Miljonariosa (©Reuters)

Klasiko Bogotano za finale: Santa Fe i Miljonarios kao da sutra ne postoji

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.11.22. | 23:03

Kolumbija 1: Kardinali u lošijoj situaciji, Ambasadorima pobeda garantuje borbu za titulu u Klausuri

U ovakvim trenucima ne postoji sutra, a prošlost ma koliko bila burna ostavljena je po strani. Jedan od najvećih klasika ne samo kolumbijskog, već i južnoameričkog fudbala u 90 odlučujućih minuta odrediće ko od dva prestonička tima polaže pravo na veliko finale i borbu za titulu. Na čuvenom El Kampinu u Bogoti sukobiće se Independijente Santa Fe i Miljonarios u jednom od najvažnijih derbija u poslednjih nekoliko godina.

Nestala je bol za izgubljenom titulom iz sezone 2017. ili eliminacija Plavih u Kopa Sudamerikani iz 2018. Sve se na ternutak zaboravlja, čak i broj titula, a tek tamo neko Svetsko prvenstvo gde Kolumbijci još i ne učestvuju. Tada duel za plasman u veliko finale dobija novu dimenziju ludila. Noćas (02.30) je na programu novi Klasiko Bogotano, 230. po redu.

Izabrane vesti

Miljanarios na ovaj meč stiže sa izglednijim šansama da se nađe u finalu Klausure. Pobeda protiv Kardinala značila bi siguran plasman u odlučujuću borbu za titulu, dok i remi drži vodu, ali sve dok Pereira bude imala identičan učinak ili poraz protiv Juniora. Slučaj Independijentea je složeniji i prinuđen je da pobedi uz nadu da Matekanjosi ne ostvare trijumf nad Ajkulama.

Ekipa Santa Fea je sa velikim uspehom predvodila polufinalnu Grupu A gde je bila neporažena sve do poslednjeg kola, kada je imala katastrofalan i neprepoznatljiv učinak u kolektivnom pogledu, pretrpevši težak poraz koji ju je ostavio u veoma delikatnoj situaciji u borbi za dalji plasman.

02.35: (3,80) Santa Fe (3,30) Miljonarios (1,95)

Independijente je u proteklom kolu igrao u gostima protiv Pereire i na kraju izgubio sa 5:1. Na tom meču u velikoj meri je dominirao protivnik, koji je čak stvorio prilike da postigne još više golova. Uz to, Santa Fe je pao sa prvog na treće mesto Grupe A, sa osam osvojenih bodova do sada, imajući dva manje od lidera i najvećeg rivala, Miljonariosa.

U poslednjih pet odigranih utakmica, Kardinali su zabeležili dve pobede, dva remija i jedan poraz. Tokom ovog perioda, savladali su Junior iz Barankilje i Deportivo Pereiru, remizirali sa istim tim Ajkulama i takođe sa Miljonariosom, pored nedavnog poraza od Pereire. Ekipa Santa Fea zabeležila je kampanju od osam pobeda i dva remija u poslednjih 10 utakmica odigranih pred svojim navijačima.

Milioneri su, sa druge strane, pobedili u tri od četiri prethodna duela i dobili snagu u borbi za plasman u veliko finale. Međutim, još im je potrebno da se raduju u poslednjem kolu da bi potvrdili lidersku poziciju. U poslednjem meču, Miljonarios je uspeo da pobedi Junior na svom terenu minimalnim rezultatom, bez većih poteškoća u igri.

Trenutno je ekipa Alberta Gamera na prvom mestu u grupi sa osvojenih 10 bodova, jednim više od Pereire i dva u odnosu na Santa Fe, koji se nalazi na trećem mestu. U poslednjih deset utakmica odigranih kao gost Miljonarios je ostvario četiri pobede i čak šest poraza.

Milioneri su do sada u drugom delu sezone pokazali kvalitet i stav. Nevolja je bilo, ali Gamerovi ljudi su uspeli da prevaziđu svaki loš trenutak. Primer toga je i poslednji meč u ligaškom delu Klausure protiv Petrolere, na kojem je tim iz Barankabermehe vodio rezultatom 2:0, posle čega je usledio totalni preokret Ambasadora na 3:2 i ulazak među osam prvoplasiranih. Zapažena je disciplina koju je zaveo Alberto Gamero, ne samo u igri, već i u tom stavu tima. Jedanaest ili deset na terenu, Milioneri jurišaju na pobedu.

Prvo mesto Grupe A sa 10 osvojenih bodova za Ambasadore, posle važne pobede protiv Juniora, označava prekretnicu koja može postati važna u preostalih 90 minuta. Sa druge strane, Kardinali su upravo doživeli veliku neuspeh protiv Pereire, sa pet golova u sopstvenoj mreži, a sve to posle vesti o odlasku trenera Alfreda Arijasa.

Poslednji duel ovih timova odigran je u sklopu prvog kola polufinalnih grupa, i završen je nerešenim ishodom 1:1. Plavci su pobedili u pet od osam nedavno igranih klasika. S obzirom na ovo, poslednja utakmica na domaćem terenu za Santa Fe završena je pobedom Kardinala od 3:2, i to pošto su gubili sa dva gola razlike.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - POSLEDNJE 6. KOLO KVADRANGULARA

Četvrtak

00.30: (2,60) Amerika Kali (2,90) Agilas (2,85)

00.30: (3,15) Pasto (2,95) Independijente Medeljin (2,35)

02.35: (2,60) Junior (3,15) Pereira (2,65)

02.35: (3,80) Santa Fe (3,30) Miljonarios (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente Santa FeMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara