Pogodak Žirua, © AFP
Pogodak Žirua, © AFP

Klinci su im „boli glava“, ali kad starci udare Čelsi mirno spava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.07.20. | 22:54

Žiru i Vilijan za pobedu Plavaca nad Votfordom i povratak na četvrtu poziciju

Pre tri dana kiks na Olimpijskom stadionu u Londonu, a večeras sigurna pobeda nad Votfordom i povratak na četvrto mesto Premijer lige, vredno sigurnog plasmana u Ligu šampiona. Brzopotezno se Čelsi uspravio posle poraza od Vest Hema i maltene rutinskom partijom odgovorio Mančester junajtedu na izazov koji su Crveni đavoli postavili ubedljivim trijumfom nad Bornutom.

Tim Frenka Lamparda slavio je 3:0 i sad ima dva boda više od Crvenih đavola, mada ga u preostalih pet rundi čeka nimalo lak raspored: gostovanja Kristal Palasu, Šefildu i Liverpulu, zicer sa Noričom kod kuće, pa dolazak Vulverhemptona na Stamford bridž u završnom susretu sezone. Ako ne bude među prva četiri, ostaće mu kao bonus nada da će Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrditi kaznu Mančester Sitiju i izbaciti ga iz Evrope, pa i da okonča prvenstvo na petoj poziciji opet bi se plasirao u elitu.

Izabrane vesti

A kako igraju Plavci posle korone to je sasvim realno. Ne zna se od koga preti veća opasnost. Jeste Lampard tokom sezone promovisao decu poput Maunta, Ejbrahama, Timorija, Džejmsa, veliki potencijal potvrdio je Pulišić, kad se zalete sa krila Hadson Odio i Loftus Čik rivali ne znaju šta ih je snašlo, međutim, postoje utakmice kad mladost prepusti pozornicu starijama. A Olivije Žiru (33 leta) je veteran Premijer lige, ovo mu je deveta sezona u najjačem rangu engleskog fudbala i kao da je u njenom finišu zapeo da dokaže da je vredan ostanka. Uostalom, nedavno je produžio ugovor i to kao da ga je posebno motivisalo, pa je na dodavanje Rosa Barklijaa i on je proigrao u poslednje vreme, u nadoknadi čak potvrdio slavlje – postigao četvrti gol u poslednjih sedam mečeva za bodove. Prethodni put za takvo dostignuće bilo mu je potrebno čak 38 mečeva.

Kad je Čelsi načeo rivala sa Vikaridž rouda bilo je jasno da će osvojiti bodove, jer je tim Najdžela Pirsona bio neubedljiv i maltene nije mogao da pređe na tuđu polovinu. Sve bitno dešavalo se oko i u kaznenom prostoru Bena Fostera, pa je tako pred kraj prvog dela Etijen Kapu oborio Kristijana Pulišiča, a jedanaesterac u dupliranje vođstva pretvorila još jedna „stara kajla“, Vilijan (31 godina).

Treći put uzastopno Brazilac je bio precizan sa 11 metara (prethodno strelac protiv Sitija i Vest Hema), ovo mu je ukupno 11. gol u sezoni i to je najbolja preporuka budućim poslodavcima kad bude izašao na tržište, pošto mu ovog leta ističe ugovor.

Čelsi je na putu ka Ligi šampiona, a Votfordu posle pete uzastopne utakmice bez slavlja sledi grčevita borba za opstanak, jer ima samo bod više od Aston Vile i Bornmuta, a dva manje od Vest Hema, koji u nedelju gostuje Njukaslu.

PREMIJER LIGA - 33. KOLO

Subota

Norič – Brajton 0:1 (0:1)

/Trosard 25/

Mančester junajted – Bornmut 5:2 (3:1)

/Grinvud 29, 54, Rašford 35 pen, Marsijal 45+2, Fernandeš 59 – Stanislas 15, King 50 pen/

Lester – Kristal Palas 2:0 (0:0)

/Ihenačo 49, Vardi 77, 90+4/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)

/Saka 43, Lakazet 86/

Čelsi – Votford 3:0 (2:0)

/Žiru 28, Vilijan 43 pen, Barkli 90+2/

Nedelja

13.00: (2,90) Barnli (2,90) Šefild Junajted (2,75)

15.15: (2,75) Njukasl (3,05) Vest Hem (2,75)

17.30: (1,35) Liverpul (5,30) Aston Vila (8,00)

20.00: (8,00) Sautempton (5,30) Mančester Siti (1,35)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Totenhem (3,35) Everton (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Olivije ŽiruVilijanČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara