Vensan Abubakar slavi pogodak sa saigračima (©Reuters)
Vensan Abubakar slavi pogodak sa saigračima (©Reuters)

Ključa u Turskoj, Abubakar presudio Galati u istanbulskom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 19:47

Tri kluba iz Istanbula u pet bodova na vrhu tabele, porazu Galatasaraja kumovao i katastrofalan potez Serža Oliveire

Vodiće se paklena borba za titulu u Turskoj, nakon što je u 32. kolu Bešiktaš savladal Galatasaraj 3:1 (1:1) na Vodafon Park areni. Orlovi su tako uhvatili priključak za vodećom dvojkom, te sada imaju pet bodova manje od vodeće Galate, dva od Fenerbahčea, ali i utakmicu više od pomenutih gradski rivala.

Interesantno je da su gosti poveli, ali nisu Orlovi gubili glavu, te su preokrenuli rezultat početkom drugog poluvremena i u finišu overili trijumf preko Vensana Abubakara u sudijskoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Igrao se 20. minut kada je najbolji strelac ekipe Okana Buruka, bivši kapiten milanskog Intera Mauri Ikardi, postigao 14. pogodak u sezoni na asistenciju Milota Rašice.

Ipak, samo 15 minuta kasnije, tandem koji je u Istanbul stigao iz Premijer lige doneo je Bešiktašu izjednačenje: Roman Sais trese mrežu Galate, na asistenciju Artura Masuakua.

Otišlo se na odmor sa 1:1, a onda je posle 13 minuta igre u drugom delu Seržo Oliveira napravio katastrofalno grešku. Prišao je na ivicu kaznenog prostora svoje ekipe kako bi prihvatio pas od golmana i započeo akciju, ali je to uradio veoma nonšalantno. Čitavu sitauciju pratio je vezista Bešiktaša Amir Hadžiahmetović, izvršio pritisak na portugalskog vezistu, ukrao mu loptu, izbio sam pred Fernanda Musleru i rutinski ga savladao za potpuni preokret u istanbulskom derbiju. Platio je Oliveira zbog nesmotrenosti, pa ga je četiri minuta kasnije Buruk i izveo sa terena.

Čitavu situaciju i pogodak veziste iz Bosne i Hercegovine pogledajte OVDE.

Pokušala je Galata na sve načine da se vrati, priliku je sa klupe dobio i Nikolo Zaniolo, a upravo je on umalo namestio pogodak Keremu Akturkogluu u 87. minutu. Ostavio mu je loptu na ivici kaznenog prostora, turski reprezentativac je tukao iz prve i poslao loptu tik pored stative. Golman Mert Gunok je bio nemoćan, ali je sreća pogledala Orlove.

Nedugo zatim, tačku stavlja Abubakar. Dobio je pas Valentina Rozira po desnom boku, pobegao čuvaru i efektnim udarcem sa ivice peterca postigao pogodak za konačnih 3:1. Malo se zaneo u proslavljanju, pa je skinuo dres i zaradio javnu opomenu, a ubrzo je i napustio teren, pošto ga je zamenio Džekson Muleka.

TURSKA 1 - 32. KOLO

Petak

Alanja - Umranije 1:0 (1:0)

/Koka 4/

Subota

Karagumruk - Antalija 0:1 (0:1)

/Sinik 21/

Konja - Trabzon 2:1 (1:1)

/Pozuelo 37, Dikmen 85 - Hamšik 12/

Ankagudžu - Kasimpaša 0:0

Sivas - Fenerbahče 1:3 (0:3)

/Kaisedo 76 - Rosi 22, Kadioglu 45+1 i 45+10/

Nedelja

Bešiktaš - Galatasaraj 3:1 (1:1)

/Sais 25, Hadžiahmetović 58, Abubakar 90+3 - Ikardi 20/

Ponedeljak

19.00: (2,50) Istanbul (3,40) Giresun (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašGalatasarajMauro IkardiRomen Sajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara