Damijan Pizaro (levo) u dresu Kolo Kola (©AFP)
Damijan Pizaro (levo) u dresu Kolo Kola (©AFP)

Ključne nedelje za Kolo Kolo, zato su u tim vraćeni tinejdžeri koji su tučom obrukali klub (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 23:05

Pred susret sa Kopijapom (četvrtak, 23.55) Gustavo Kinteros oprostio "grešnicima" Pizaru i Tompsonu

Nije šampion Čilea na dobrom putu da odbrani tron. Pogotovo u poslednjih nekoliko nedelja fudbalerima Kolo Kola nedostaje malo konstantnosti u rezultatima, zabeležili su previše kikseva. I zato, ako žele da ostanu konkurentni Kobresalu i drugoplasiranom Uačipatu moraće u noći između četvrtka i petka, od 23.55 časova po sredednjoevropskom vremenu da savladaju na svom terenu Kopijapo u zaostaloj utakmici 16. kola Primere.

Kolo Kolo je na trećoj poziciji, ima 11 poena manje od lidera Kobresala, ali je i odigrao dva meča manje. Njih razdvaja na tabeli Uačipato, koji je na +4 u odnosu na najtrofejniji čileanski klub, ali i sa jednom odigranom utakmicom više, ukupno 22.

Izabrane vesti

Razlika nije nedostižna, ali nema baš Kolo Kolo još mnogo vremena da je istopi. U Primeri se igra samo 30 kola, za razliku od većine šampionata u Južnoj Americi ne postoje nikakvi plej-ofovi… S toga, sve sem pobede protiv nejakog Kopijapa ne dolazi u obzir.

Kopijapo je inače novi prvoligaš i trenutno se grčevito bori da sačuva taj status. Da se za vikend završilo takmičenje ne bi uspeo u tom cilju, jer je prvi ispod crte. Ima 22 poena, kao i Magaljanes, ali uz lošiju gol-razliku.

23.55: (1,40) Kolo Kolo (4,30) Kopijapo (7,50)

Doduše, Kopijapo je u solidnoj formi i to mora da bude ozbiljno upozorenje za izabranike Gustava Kinterosa. U poslednja četiri kola je neporažen, zabeležio je tri remija i trijumf nad Espanjolom (4:3). Doduše, baš taj susret je pokazao sve vrline i mane Kopijapa. Vodili su crveno-beli na poluvremenu sa 3:0, u periodu od 58. do 77. minuta su primili tri gola, a onda pogotkom rezerviste Manuela Lopeza u 92. minutu ipak stigli do trijumfa.

Zanimljiva vest iz Santijago de Čilea je da je trener Kolo Kola Kinteros rešio da ipak vrati Damijana Pizara (18) i Đordija Tompsona u prvi tim. Obojica su suspendovani pre dve nedelje zbog skandala koji su napravili na jednom lokalnom fudbalu, koji su igrali u slobodno vreme. Snimila ih je kamera kako su učestvovali u velikoj tuči koja je izbila u nekom trenutku, u Kolo Kolu su ih posle toga javno kritikovali i poručili im da su obrukali klub. Čak je u jednom momentu razmatrano i da obojica budu izbačeni trajno iz kluba, kada su se glave ohladile Kinteros je rešio da ih vrati u ekipu.

Pizaro ima 18 godina, odigrao je ove sezone 25 utakmica u svim takmičenjima uz učinak od tri pogotka i pet asistencija. Tompson je stariji godinu dana, igra na poziciji levog krila i na 21 mečeva je postigao ove sezone šest golova. Uz to je zabeležio i jednu asistenciju.

Kolo Kolu posle Kopijapa 23. septembra predstoji veliki derbi sa Kobresalom. Te dve utakmice biće ključne za dalji rasplet sezone.

ČILE 1 – 16. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Četvrtak

23.55: (1,40) Kolo Kolo (4,30) Kopijapo (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Kolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara