Ključni dani za Kanjasa – Rubin se nije javio

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 09:22

Čekaju se i dalje dva kluba iz Turske

Od dana kada ga novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije poveo na pripreme u Pafos bilo je jasno da je španski internacionalac Hoze Kanjas završio misiju u Beogradu. Pokušavaju brojni menadžeri da pronađu novo uhlebljenje nekadašnjem članu Svonsija i Espanjola, ali zasad bez konkretnih rezultata. I pored činjenice da bi ga Crvena zvezda pustila bez obeštećenja posle solidno odigranih kvalifikacija, ali zatim razočaravajuće jeseni.

U jednom trenutku se činilo da bi Hoze Kanjas karijeru mogao da nastavi u Rubinu. Ruski premijerligaš iz Kazanja se raspitivao o Kanjasovim kvalitetima, ali kada je trebalo da dođe do konkretizacije posla, ljudi koje je Rubin ovlastio više se nisu javljali.

Izabrane vesti

Kanjas, zajedno sa Žanderom, trenira van takmičarskog tima i čeka. Obezbeđen je dvogodišnjim ugovorom sa Crvenom zvezdom, prema kojem godišnje zarađuje 500.000 evra. Jasno je svima da je karijera iskusnom zadnjem veznom u padu i da je pitanje može li još negde da dobije slične finansijske uslove... Međutim, i Kanjas i Crvena zvezda se nadaju da će se do kraja januara rastati.

I dalje je aktuelna priča o odlasku u Tursku. Dva kluba razmatraju angažovanje Hozea Kanjasa, i vrlo brzo bi trebalo da se izjasne. Najkasnije do kraja ove sedmice.

Crvena zvezda je Kanjasa dovela bez obeštećenja, posle isteka ugovora sa PAOK-om. Sada je isto spremna da ga pusti bez novčane naknade, ali bi barem uštedela sredstva namenjena za njegovu platu. Mnogo manja šteta nego kada je u pitanju Radživ van la Para.

Kanjas je u prvom delu sezone odigrao 21 meč u crveno-belom dresu i postigao jedan gol. Do povrede protiv Olimpijakosa ostavio je sasvim solidan utisak. Međutim, po povratku na teren nije uspevao nikako da uhvati ritam. Počeo je da gubi poverenje Vladana Milojevića posle gostovanja u Londonu i meča sa Totenhemom kada je napravio mnogo štete.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara