Seku Sanogo
Seku Sanogo

Ključni evropski čovek – Seku Sanogo

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.10.22. | 10:15

Reprezentativac Obale Slonovače moraće da zaustavi potencijalne kontre Ferencvaroša

Na talonu najvećeg srpskog stadiona u četvrtak veče biće evropski ponos Crvene zvezde. Tim koji je prethodnih pet godina konstantno napredovao, dizao standarde u Ligi šampiona i prolećima Lige Evrope, mogao bi da ostane bez šansi za plasman u eliminacionu fazu drugog UEFA takmičenja. Međutim, pobeda nad Ferencvarošom oživela bi kompletnu zvezdašku javnost i tim, usnule posle eliminacije od Makabija iz Haife.

Jasno je da će Fradi doći u Beograd, posle dve vezane pobede, sa namerom da otpiše konkureta u borbi za evropsko proleće. Imaće ekipa Stanislava Čerčesova psihološku prednost, jer joj igra i remi. I moći će Ferencvaroš da eksploatiše najjače oruže, demonstrirano u većini ovosezonskih bitaka – kontranapad.

Izabrane vesti

FRADI IMAO MANJI POSED OD ŠAMROKA, ALI BRINE BROJ KONTRANAPADA

Zanimljivo je pogledati brojke najboljeg tima Mađarske u prethodnim duelima. Činjenica je da je Ferencvaroš imao značajno manji posed od Trabzona u Budimpešti (27 posto), ali je postigao tri gola i imao 13 kontranapada. Polovina je bila uspešna.

Zanimljivo je da Ferencvaroš imao manji posed lopte od Monaka, pa i od slabašnog Šamrok Roversa u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope. Ali je sve te mečeve pobedio, na krilima brzih igrača poput Ngunea i Zvezdinog starog znanca Traorea. Poslednji put kada je u važnim mečevima Ferencvaroš imao više loptu u nogama od rivala bio je 8. avgust. Tada je u Budimpešti gostovao prvak Azerbejdžana Karabag i prilično lako slavio u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tada je Ferencvaroš imao 12 kontranapada, ali nijedan uspešan.

Jasno je da će Crvena zvezda morati da se pozabavi tranzicijom trećeg ovosezonskog rivala u Ligi Evrope. I da neće smeti mnogo da rizikuje, ali na sličnom iskušenju Miloš Milojević je bio i protiv Monaka. Tada je Crvena zvezda uspela da bude prilično kompaktna u fazi odbrane i spreči brz protok lopte francuskog predstavnika.

Očekuje se da po sličnom principu Crvena zvezda igra u četvrtak veče. I da jednu od najvažnijih uloga u timu dobije Seku Sanogo. Kada bi preispitivali zvezdašku javnost o podbačaju u dvomeču protiv Haife, postojao bi konsenzus koji bi u odgovoru sadržao ime nekadašnjeg reprezentativca Obale Slonovače. Njegova agresivnost i sposobnost oduzimanja lopte na obe strane terena nedostajala je Crvenoj zvezdi u ključnom letnjem meču. Nije bio u ritmu Seku Sanogo, bio je u jednom trenutku pozitivan i na koronu, pre toga je imao blagi konfilkt sa trenerom Dejanom Stankovićem. Sve te sitnice ostavile su Crvenu zvezdu bez moćnog oružja, kada prava na grešku nije bilo.

Odličan je bio Seku Sanogo u duelu protiv Monaka, ali je podbacio u Trabzonu kada je kompletna ekipa Crvene zvezda izgledala raspojasano. Međutim, i pored toga Sanogo će biti ključni čovek u rešavanju mađarske jednačine. Moraće da bude na nivou iz ranijih sezona, kada mu se dešavalo da pojede vezni red Kluža, pa i Milana na San Siru.

Očekuje se da Stanislav Čeršesov izvede tim u formaciji 4-2-3-1. Uloga zadnjih veznih biće poverena reprezentativcu Bosne i Hercegovine Bešiću, moguće je da će pored njega igrati bivši član zagrebačkog Dinama Gojak. Biće pomenuti igrači opklada Stanislava Čeršesova, neko od koga se očekuje da obezbede dovoljan broj lopti u prostor Traoreu, Boliju i Nguenu.

Tu žilu kucavicu Frencvaroša moraće da iseče Seku Sanogo. Težak zadatak za vremešnog vezistu, ali je jedan od ljubimaca navijača imao i komplikovanije zadatke u bližoj prošlosti.

Primera radi pre mesec dana protiv Monaka Sanogo je u potpunu senku bacio vezistu Monaka Mohameda Kamaru, koji je letos stigao iz Salcburga za 15.000.000 evra.

Seku je bio dominantniji defanzivni vezni igrač na terenu, ubedljivo nadmašivši Kamaru u svim statističkim parametrima, Sanogo je imao čak devet oduzetih lopti, Kamara tri, od čega četiri na protivničkoj polovini, dok rival nije imao nijednu. Sanogo je presekao pet protivničkih dodavanja, a fudbaler iz Malija tek jednu. Sanogo je bio na višem nivou i kada je u pitanju poređenje duela koje su dvojica igrača imala tokom meča između Crvene zvezde i Monaka.

 Sanogo je imao šest dobijenih defanzivnih duela, od čega ravnomerno u ofanzivi i defanzivi, a Kamara tek jedan defanzivni, a dva ofanzivna.

Očekuje se slična Sanogova uloga u četvrtak...


tagovi

Seku SanogoFerencvaroš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara