Terzić, Mrkela i Stanković (Starsport)
Terzić, Mrkela i Stanković (Starsport)

Ključni vikend za Zvezdu i poslednji napad na Prijovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 10:01

Hoće li Dejan Stanković imati kompletan tim na početku priprema?

Furiozno je počeo letnji prelazni rok u Crvenoj zvezdi. Angažovanje Aleksandra Dragovića, uz produžetak saradnje sa trenerom Dejanom Stankovićem i jednim od najboljih igrača tima Aleksandrom Kataijem, raširilo je euforiju među navijačima srpskog osvajača duple krune. Međutim, početni planovi o stvaranju drim-tima crveno-belih, kadrog da se pobije za novi plasman u Ligu šampiona, značajno su se zakomplikovali.

Pre svega kada je pozicija napadača u pitanju. Crveno-beli su imali plan da angažovanjem domaćeg štopera, oslobode mesto za dolazak još jednog stranca, najverovatnije levog beka. Pregovori sa Aleksandrom Prijovićem su počeli još početkom aprila i sve je nagoveštavalo da će, po Dragovićevom principu, potencijalni reprezentativac Srbije zadužiti crveno-belu opremu. Međutim, odlazak Aleksandra Pešića u Karagurmuk i veliki finansijski zahtevi Aleksandra Prijovića, stavili su pred rukovodstvo Crvene zvezde i sportski sektor tog kluba gotovo nerešivu enigmu.

Izabrane vesti

Prijović još nije raskinuo ugovor sa Al Itihadom, a i da jeste pitanje je da li Crvena zvezda ima taj luksuz da mu obezbedi trogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra. Trener Dejan Stanković želeo je da novog špica ima na raspolaganju od prvog dana priprema, dakle od 24.juna kada srpski šampion putuje u Štegerbah na bazični deo priprema. Posebno, što je iza Crvene zvezde negativno prošlogodišnje iskustvo.

Tada je srpski šampion, zbog minus faze Milana Pavkova i čestih povreda Ričmonda Boaćija, grozničavo tražio špica. Videlo se i na pripremnim utakmicama, protiv srpskih ligaša, da je crveno-belima potrerban klasan napadač. Taj nedostatak zamaskiran je protiv nejake Evrope i Tirane, koju je rešio zaboravljeni Tomane, ali je sa tek pristiglim Falčinelijem Omonija kaznila nedostatke u igri kluba sa Marakane. Na tom meču je uloga napadača poverena Aleksi Vukanoviću, dok je nedovoljno spremni Italijan ušao kasnije. I nije mogao da doprinese rušenju kiparskog bunkera.

Nepovoljan žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona prosto tera ljude iz Crvene zvezde na brzu reakciju. Nedostatak izlaznih transfera (bar za sada) nije ostavio mnogo prostora za širinu u pregovorima sa Aleksandrom Prijovićem.

Međutim, daleko od toga da su crveno-beli digli ruke u znak predaje kada je u pitanju ikona navijača PAOK-a. Kako se može čuti od ljudi bliskim Crvenoj zvezdi, za vikend je zakazan novi sastanak sa zastupnicima Aleksandra Prijovića. Sve u cilju pokušaja da se pronađe kompromis i utanače detalji potencijalnog angažmana.

Posle isteka pozajmice Dijega Falčinelija, Crvena zvezda u špicu ima probuđenog Milana Pavkova, i mlade snage Krstovića i Lazetića. Jasno je da će Krstović i Lazetić minute uglavnom skupljati na domaćem frontu, kao bonus igrači. Očekuje se kapitalac.

Pred Crvenom zvezdom je ključni vikend.



tagovi

Aleksandar PrijovićZvezdan TerzićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara