Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop: Bajern i Siti su favoriti u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 10:23

„Ne kažem da drugi nemaju šanse, ali...“

Jedan 30 godina čekani trofej je stigao na Enfild, ali zato drugi, najveći na kontinentu, uskoro će otići sa istog stadiona.

Liverpul je postao prvak Engleske, vodi se i dalje kao prvak Evrope, mada je iz Lige šampiona ispao, eliminisao ga je Atletiko Madrid. Zato Jirgen Klop može mirne duše, bez uzdržavanja, da prognozira epilog najjačeg međunarodnog kupa.

Izabrane vesti

A, za menadžera Liverpula dva tima su izraziti favoriti za trofej.

Za mene, dva favorita za osvajanje Lige šampiona su Bajern i Mančester siti. To bi bila jako zanimljiva utakmica. Ne znam da li će se dogoditi, da li će se sresti u nekoj fazi takmičenja, ali za mene su oni ispred ostalih“, rekao je Klop.

Nemački stručnjak je biranim rečima govorio o ove dve ekipe.

Bajern je imao impresivnu sezonu u Bundesligi, pre i posle pauze. Kada je Hansi Flik preuzeo, izgledali su zaista izvanredno. S druge strane, kad vidite Mančester siti, kada pogledate kakav imaju tim... Ne mislim da niko drugi nema šanse, ali ova dva tima se izdvajaju.“

Uzeo je Jirgen Klop prošle sezone Ligu šampiona, pa može iz iskustva da kaže kako se dolazi do tog najvećeg trofeja.

Potrebna je i doza sreće. Da biste osvojili Ligu šampiona, morate da imate najjači sastav spreman za finale. Recimo, pogledajte našu poslednju utakmicu sa Sitijem. Ubedljivo smo izgubili, a trebalo je da postignemo tri gola. Trebalo je samo da imamo naš uobičajeni dan i bilo bi drugačije“.

Sada kada je za njega sezona gotova, Klop kaže da će uživati u završnici elitnog takmičenja.

Sa novim formatom kao da smo dobili potpuno novo takmičenje, neki mini turnir. Krivo mi je što nećemo i mi na njemu da učestvujemo. Ali, gledaću mečeve, biće veoma zanimljivo“, ocenio je Jirgen Klop.

Liga šampiona bi trebalo da se nastavi sledećeg meseca turnirom u Lisabonu. Bajernu je ostalo da overi prolaz u četvrtfinale, pošto ima 3:0 iz prvog meča protiv Čelsija, dok Sitija čeka revanš sa Real Madridom, a engleski klub je sa 2:1 dobio prvu utakmicu u Španiji.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara