Džon Mekgin (Foto: Reuters)
Džon Mekgin (Foto: Reuters)

Klop bi voleo da vidi Mekgina na Enfildu: Da li on ikada prestaje da trči?

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 11:14

Škotski reprezentativac na radaru nemačkog stručnjaka

Kako prenosi ugledni Atletik, Liverpul je ozbiljno zainteresovan za reprezentativca škotske i vezistu Aston Vile Džona Mekgina. Ipak, u ovom trenutku je problem njegov nedavno potpisani ugovor sa timom iz Birmingema, koji će za njegove usluge između 50.000.000 i 60.000.000 evra.

Ostali su Redsi bez Žoržinja Vajnalduma i Jirgen Klop želi da zakrpi rupu u veznom redu. Potreban mu je neumoran vezista, a Mekgina ga je navodno impresionirao tokom pobede Vile nad Liverpulom u prvom delu nedavno okončane sezone, rezultatom 7:2. Toliko je Nemac bio fasciniran, da je posle susreta upitao defanzivca Endija Robertsona, Mekginovog saigrača iz reprezentacije: "Da li on ikada prestaje da trči?".

Izabrane vesti

Tokom večeri za pamćenje na Vila parku, zapao je za oko šefu struke tima sa Enfilda, koji bi posle odlaska Vajnalduma u PSŽ mogao i da krene po 26-godišnjeg škotskog vezistu. Problem je ipak to što je Mekgin u decembru minule godine parafirao novu petogodišnju saradnju sa timom iz Birmingema, pa uprava Aston Vile drži konce u svojim rukama. Moraće Redsi da pošalju izuzetno visoku ponudu za njegove usluge, Atletik tvrdi da bi morali da izdvoje preko 50.000.000 evra. Da bi to uradio, Liverpul bi najpre morao da prodaje, što dodatno komplikuje situaciju.

Vila je posle jako dobre sezone ambiciozno krenula u pripremanje naredne, pa je već za rekordnih 45.000.000 evra angažovala Emilijana Buendiju iz Noriča. Stigao je i Ešli Jang iz Intera, a na listi želja je i engleski reprezentativac Džejms Vard-Praus.

Sa druge strane, boje se na Vila parku i izdašne ponude Mančester Sitija, ali za usluge drugog veziste - Džeka Griliša. Pominje se u engleskim medijima i mogućnost da Građani obore rekord za jednog britanskog igrača, tako što bi za Grilišove usluge platili preko 100.000.000 evra. Tu ponudu uprava kluba iz Birmingema sasvim sigurno ne bi mogla da odbije.

Zbog svega navedenog Aston Vila će učiniti sve da zadrži Mekgina, pa je na Liverpulu da na njenu adresu pošalje ponudu koja se na odbija. Sam fudbaler je svakako spreman da ostane, ali je jasno da bi teško mogao da odoli ponudi sa Enfilda.



tagovi

Džon MekginAston VilaLiverpulMančester SitiDžek Griliš

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara