Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop digao ruke: Liverpul nije u trci za titulom

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 01:49

Nemački stručnjak pomirio se sa sudbinom posle poraza u Londonu od Arsenala i -14 u odnosu na Tobdžije

Šta se događa s Liverpulom? Nije prošla ni četvrtina Premijer lige, samo devet kola, a četa Jirgena Klopa zaostaje već 14 bodova za liderom Arsenalom. Poraz u Londonu od Tobdžije (2:3) bio je bolan za nemačkog stručnjaka.

Izabrane vesti

Mi nismo u trci za titulom“, priznao je Klop i dodao:

Trenutno imamo problema, ali moramo da nastavimo. U situaciji kao što je naša, izaći ćemo i boriti se. Nismo zadovoljni trenutnom situacijom. Veoma smo razočarani“.

Liverpul je dva puta uspeo da izjednači preko Darvina Nunjeza i Roberta Firmina, ali treći put ne.

Kod sva tri gola smo napravili smo greške. Prvi gol nije ono što vam treba. Loš početak. Počinjemo da kontrolišemo utakmicu protiv veoma agresivnog Arsenala, punog samopouzdanja. Pokazali smo da smo ovde sa razlogom, izjednačili, divan gol. Onda je otvorena utakmica i prednost za nas. Zatim opet donesimo lošu odluku pre poluvremena, šta radimo? Najgori mogući početak, najgori mogući kraj."

21.00: (3,40) Notingem (3,35) Aston Vila (2,30)

Klop je doveo u pitanje odluku sudije da dosudi penal posle starta Tijaga Alkantare na Brazilca Gabrijela Žezusa posle koga je Saka postavio konačnih 3:2 za ove sezone sjajne Tobdžije. U prvom poluvremenu je bila sumnjiva situacija, kada nije bilo penala posle igranje rukom Gabrijela Magaljaesa.

Arsenal je izašao veoma agresivno u drugom poluvremenu. Postigli smo gol za izjednačenje, bila je prava otvorena utakmica, mala prednost je bila za nas. Onda se desio penal. VAR i sudije su mislili isto, to je istina sa kojom moramo da živimo. Ako je bilo kontakta, a nisam siguran da jeste, ali možda je bilo mekog kontakta. Mislim da je to ona situacija koju bi sudija trebalo da opet da pogleda“.

Osim trećeg poraza, što je najgori start Redsa u Premijer ligi u poslednjih 10 godina, povredili su Trent Aleksander Arnold i Kolumbijac Luiz Dijaz.

Nažalost, Trent se povredio. Kao i Luis. I ne izgleda dobro ni za jednoga od njih. To je kao šlag na tortu na ovaj poraz“.

Pohvalio je nekadašnji trener Majnca i Borusije iz Dortmunda Arsenal, ali i istakao da njegov tim nije zaslužio da bude poražen.

"Arsenal igra veoma dobro ove sezone i s obzirom na sve mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Tim je pokazao pravi stav, borio su se kako treba i kako se od njih očekuje. Mislim da je realno bilo da bude nerešeno, ali na kraju idemo kući bez ičega“, zaključio je Klop.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

LiverpulJirgen KlopPremijer ligaArsenal

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara