Klop: Kad sam došao nikome se nije sviđao Liverpul, a sad vam obećavam – osvojićemo pehar!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 19:03

Nemac o prve tri godine na Enfildu

Tačno tri godine na Enfild roudu. Za to vreme uzdigao je Jirgen Klop Liverpul, ali nikako da osvoji trofej i da stekne među navijačima Crvenih i ostrvskom javnosti još veće poštovanje, iako ni ovo što je dosad uradio ne može da se zanemari.

Nemački stručnjak je, ipak, uveren da će uskoro moći i trofejima da se podiči.
Kad sam došao u Liverpul rekao sam da ne znam kad ćemo osvajati trofeje, ali da garantujem da ćemo napredovati. Kao što i jesmo. Na našu žalost, napreduju i konkurenti. Ne znam tačno kad će se to promeniti, međutim, obećavam da će ovaj klub ponovo osvajati pehare. Dok se to ne desi, dajte da uživamo u fudbalu, u svemu što on nosi, jer je, ipak, lep“, dobro je raspoložen Klop.

Izabrane vesti

Po okončanju poslednjeg prelaznog roka zaključci su bili da je konačno formirao tim po svomu ukusu i da je u samom gradu euforija veća nego ikad ranije.
Uspeli smo da stvorimo dobar radni ambijent. Uporediću to sa jednim detaljem: po mom dolasku nikome se nije sviđao tim koji smo imali, čak se ni samom timu nije dopadalo čime raspolaže. Naravno, nama trenerima sude na osnovu broja trofeja, međutim, to je proces. Da bi se do trofeja došlo nije moguće proslediti igračima knjigu u koju ste zapisali želje, da je oni pročitaju i razumeju baš kako ste zamislili. Mora da se napreduje korak po korak“.

A Klop je nekako uvek zastajao na poslednjem, jer je izgubio tri finala (Liga kup od Mančestera posle jedanaesteraca, Ligu Evrope od Sevilje 1:3 i Ligu šampiona od Reala istim rezultatom).
„Ako sebi obezbedimo finala onda je naš period u klubu uspešan i imaćemo čega da se sećamo“.

Pogotovo što navijači na Enfildu veruju Nemcu.
„U životu ima mnogo važnijih stvari od fudbala, ali kad kao navijač odem na utakmicu, te druge stvari niti postoje, niti me zanimaju, jer te fudbal tera da zaboraviš na sve ostalo. Zato, želim da naši mečevi budu najzabavnijih 95 minuta sedmice u gradu“, zaključio je Jirgen Klop.

FOTO: Action images


tagovi

Jirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara