Aisa Mandi (©Reuters)
Aisa Mandi (©Reuters)

Klop našao štopera, ali košta samo 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 19:38

Navijači su se ipak nadali da će eksplodirati transfer bomba...

Odlazak Dejana Lovrena u Zenit iz Sankt Peterburga probudio je kod navijača Liverpula nadu da bi ovog leta zaista mogla da eksplodira transfer bomba za još jednog štopera koji bi bio partner po meri Virdžila van Dajka.

Verovalo se da je to Dijego Karlos iz Sevilje, oko koga se vrtela cena od 70.000.000 evra, a Jirgen Klop ponovo je sve iznenadio. Naime, harizmatični Nemac našao je Lovrenu zamenu u Betisu, a cena je prava sitnica – 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Radi se o Aisi Mandiju, 28-godišnjem alžirskom štoperu s francuskim papirima i prošlogodišnjem osvajaču Kupa afričkih nacija koji za tim iz Sevilje nastupa već četiri godine. Pouzdani radio Kadena Kope, koji se ne razbacuje sa informacijama i važi za jedan od najuticajnijih medija svoje vrste u Španiji, tvrdi da je Liverpul već dostavio ponudu na pomenutu sumu novca, a u Betisu ozbiljno razmišljaju da Mandija prodaju. On u svom ugovoru s Betisom ima otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra, ali je jasno i Manuelu Pelegriniju da taj novac neće dobiti pošto Mandi ima samo još godinu dana ugovora.

Mandi je prošle sezone bio među najstandardnijima u redovima Betisa, ali je cela odbrana bila bušna kao sito, zbog čega je bila daleko najslabija u Primeri za sezonu 2019/20. Ali, Alžirac je bio bolji deo štoperskog tandema sa Markom Bartrom, koji je imao sezonu za zaborav. Sve i da Mandi dođe na Enfild, to ne znači da Liverpul neće još malo korigovati štopersku liniju i zaista dovesti zvučno pojačanje. Mandi bi trebalo da bude deo rotacije zajedno sa Džoom Gomezom i Džoelom Matipom, bar trenutno. Da li će Matip ili Gomez naknadno otići, pitanje je...

Podsetimo, Klop je nešto slično napravio zimus kada je iz Salcburga doveo Takumija Minamina za identičnu svotu novca. Takođe, Liverpul je u intenzivnim pregovorima sa Bajernom za Tijaga Alkantaru, pa je sav fokus na tome da se zatvori upravo ovaj transfer. 



tagovi

Aisa MandiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara