Klop našao zamenu za Robertsona, Liverpul kreće po malo poznatog univerzalca

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.20. | 12:02

Može da igra i kao štoper

Sa 49 odigranih utakmica u svim takmičenjima minule sezone, Endi Robertson je bio jedan od najstandardnijih igrača Liverpula. Veću minutažu je od njega imao samo Virdžil van Dajk. Na dinamičnom Škotu ćete retko kada videti znake umora, ali Jirgen Klop zna da je i Robertsonu ponekad potreban odmor. I zato je krenuo u dovođenje zamene.

Liverpul želi da dovede mladog engleskog defanzivca Lojda Kelija iz Bornmuta kao alternativu Robertsonu. Keli ima 21 godinu i podjednako uspešno pokriva pozicije levog beka i štopera što mu je dodatni kvalitet jer će Redsima biti potreban i još jedan štoper u rotaciji posle odlaska Lovrena. Klop bi jednim potezom rešio dva problema. I imao bi igrača koji je zadovoljan ulogom rezerve.

Izabrane vesti

Keli je i prošlog leta bio meta Liverpula ali je tada u transferu teškom skoro 15.000.000 evra prešao iz Bristol Sitija u Bornmut. Zbog povreda kolena i butnog mišića je propustio veći deo sezone, ali Klopu to ne smeta jer je Keli odavno prošao skauting kod njega i njegovih saradnika.

Sa ispadanjem Bornmuta u Čempionšip, stvorili su se i uslovi da Liverpul lakše dođe do Kelijevog potpisa. Bornmut mora da prodaje najbolje kako bi nadoknadio gubitke. Natan Ake je pred potpisom za Mančester Siti, a odlaze i Kalum Vilson, Džošua King, Aron Ramsdejl... Zato bi na prodaju mogao da bude i mladi Keli iako ima ugovor do 2024. godine. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Lojd Keli

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara