©Reuters
©Reuters

Klop ne vidi problem, ali ga rezultati demantuju: Liverpulu potrebna pojačanja za 200.000.000 da se vrati među četiri najbolja

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.01.23. | 10:47

Redsi za nekoliko meseci od kluba koji se bori ža četiri trofeja postali tim čiji je upitan i plasman u Evropu

Tek što je serijom od četiri prvenstvene pobede popravio utisak posle dva kiksa i poraza od Notingem Foresta i Lidsa, Liverpul je na gostovanju Brentfordu pretrpeo novi šamar i još jednom utakmicom praznih šaka se vratio u realnost koja potvrđuje da je klub sa Enfilda daleko od nivoa na kojem je bio prethodnih sezona.

Činjenica da je tim Jirgena Klopa u 17 kola na više od polovimne susreta ispustio bodove na najbolji način oslikava situaciju u klubu koji se očigledno suočava sa ozbiljnom krizom. Od tima svrstanog u najuži krug konkurenata za titulu Redsi su kroz samo nekoliko meseci postali ekipa čiji je čak i plasman na evropsku scenu ozbiljno doveden u pitanje.

Izabrane vesti

Odlazak Sadia Manea očigledno nije amortizovan kako su to planirali u Liverpulu, dok istovremeno najzvučnija investicija Darvin Nunjez još ne pruža igre na očekivanom nivou, te se paralelno letnja poslovanja gledaju pod lupom dok se licitira sa novim poslovima tima sa Enfilda. Prvi zimski korak šestostrukog šampiona Evrope predstavljala je kupovina Kodija Gakpa, a uprkos bombi na otvaranju pijace Klop je istakao da nema nameru da se u narednim naedeljama ponaša kao pijani milioner.

"Nikog ne bi trebalo da iznenadi ako sad kažem da nećemo trošiti više novca. Opet, ako se ukaže šansa da nekog dovedemo uradićemo to, ali to mora da bude pravi igrač i pod povoljnim finansijskim okolnostima", rekao je nedavno Nemac.

Rezultati međutim govore suprotno od stratega ekipe iz Mersisajda, a novi poraz bio je povod da kritike na račun bivšeg kluba uputi i Džejmi Karager. Nekadašnji defanzivac istakao je zabrinustost zbog nedostatka kontinuiteta u tempu igre i loše fizičke spreme veznog reda u analizi za Skaj Sports.

"Od prvog minuta u eri Jirgena Klopa igrači su, bez obzira na kvalitet, trčali svuda u sprintu. Sada to ne vidim. Ovo nije Klopov tim i želim da znam zašto. Ne mogu to da odgonetnem, imaju odlične tehničare, ali ne liče na igrače nemačkog stratega. Liverpulu je potreban potpuna rekonstrukcija veznog reda".

Karager je potom dodao da se izdanja veznih fudbalera oslikavaju na defanzivce, te na primer Vidržil van Dajk, bez obzira koliko dobar bio nema šanse protiv ofanzive rivala uzkoliko nije zaštićen od saigrača ispred sebe.

"Ovaj tim me podseća na Arsenal u vreme Arsena Vengera, uvek su bili sjajna ekipa, ali njihov tempo i fizička snaga nisu bili na potrebnom nivou".

Karager je istakao da je odgovornost na sportskom sektoru.

"Liverpul je prošao put od tima koji se bori za četiri trofeja do ekipe čiji je upitan plasman u Evropu. Tokom leta nije kupljen nijedan vezni fudbaler, a bez angaćmana veziste Redsi neće moći da uđu među četiri najbolja u Premijer ligi. Pogledajte samo Čelsi i Junajted, koliko su potrošili, a nisu blizu osvajanja Premijer lige. Liverpul treba da potroši 200.000.000 funti da, da dovede tri vezna igrača. Neophodno je da dovede fudbalere od najmanje 40-50 miliona funti", kazao je Karager.

Sa druge strane, Klop je izneo utiske posle petog poraza u prvenstvu.

"Utakmicu je odlučio drugi gol koji je apsolutno naša greška. Nismo bili budni. Rival je postigao gol i prelomio utakmicu. Bio je to poklon Brentfordu", kazao je Namec, koji u svom stilu nije izbegao ni da se požali na spoljne faktore:

"Treći gol nije trabalo dda bude priznat. I lagano gurkanje je dovoljno za pad".


tagovi

Jirgen KlopDžejmi Karager

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara