Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop o Čelsijevom šopingu: Ne smem da kažem ništa bez advokata

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 13:57

Ni Liverpulovom strategu nije jasno kako Plavci mogu ovako da posluju

Čelsijev lud zimski prelazni rok je i dalje tema broj jedan u ostrvskom fudbalu. Plavci su potrošili 329.000.000 evra na zimska pojačanja, ostatak Premijer lige ukupno 500.000.000 evra. Nikome nije jasno kako Čelsi može ovako da posluje. Pogotovo što je već ranije bio kažnjavan za kršenje finansijskog fer-pleja…

Zanimljiv komentar na Čelsijev zimski šoping dao je i Liverpulov strateg Jirgen Klop.

Izabrane vesti

“Ne smem da kažem ništa bez advokata. Ne razumem ovaj deo fudbala, ali vidim da su cifre velike. Sve su to jako dobri igrači tako da mi ostaje samo da čestitam. Ne razumem kako je ovo moguće, ali nije na meni da objašnjavam kako stvari funkcionišu…”, rekao je Klop.

Njegov klub je doveo samo Kodija Gakpoa iz PSV Ajndhovena ove zime iako se mnogi igrači muče sa formom.

“To je nešto sa čim moramo da se nosimo. Naravno da neki igrači nisu dostigli nivo koji su konstantno dostizali. Najbolji primer vam je Markus Rašford, kako je igrao prošle i kako igra ove sezone. Verujem da ni on sam ne ume to da objasni. Tako to ide…”.

Liverpul sutra očekuje gostovanje Vulvsima u Premijer ligi, potom devet dana pauze pa serija teških mečeva u kojima u roku od 12 dana igraju protiv Evertona, Njukasla, Real Madrida i Palasa.

“Ni najmanje me ne brine raspored. Treba da na najbolji moguć način iskoristimo vreme koje imamo na raspolaganju, da napredujemo, igramo fudbal koji želimo i radimo na stvarima koje su nam neophodne”.

Liverpul je od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, pobedio samo u jednoj, pa se postavlja pitanje taktičkih promena i formacije.

“Uvek smo pomalo menjali stvari i u većini slučajeva su te promene davale momentalan napredak. Ove sezone smo menjali sistem igre češće nego bilo kad pre. Pre svega zato što se nismo branili kako treba. Često smo igrali 4-4-2”.


tagovi

Jirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara