Eliot, Firmino i Minamino (Reuters)
Eliot, Firmino i Minamino (Reuters)

Klop poslao rezerve na Sautempton i strepeo, odluka o šampionu Engleske u Džerardovim rukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.05.22. | 22:42

Imaćemo svojevrsnu dramu u poslednjih 90 minuta Premijer lige

Mogao je Mančester Siti večeras da bude promovisan u novog starog šampiona Engleske, ali odluka o najboljoj ekipi Premijer lige za sezonu 2021/22 pašće u nedelju. Liverpul je, sve samo ne glatko pobedio Sautempton u gostima - 1:2, prišao na bod lideru kojem u poslednjoj rundi jedino pobeda protiv Aston Vile sigurno garantuje odbranu krune. Dakle, krojač sudbine Liverpula, osim njegovih fudbalera koji moraju da pobede Vulverhempton na Enfildu, biće legenda kluba Stiven Džerard koji će kao trener Vile pokušati da zaustavi Građane da uzmu titulu koju on kao fudbaler nikada nije osvojio.

Budite sigurni da će popularni Stivi Dži umeti da motiviše Vilanse da proliju krv u odlučujućoj rundi. Sigurno da se i njemu ponekad vrate fleš-bekovi utakmice protiv Čelsija iz 27. aprila 2014. godine. Bilo je to 36. kolo, a Džerard se okliznuo u odsutnom trenutku poklonovši tako gol Plavcima koji su slavili 2:0 na Enfildu. Da nije omogućio zicer koji je u vođstvo pretvorio Demba Ba i da je Liverpul pobedi, izvesno bi u naredne dve runde osvojio titulu. Samim tim, malo je onih koji više od Džerarda priželjkuju da Liverpul podigne pehar i zato nas čeka ozbiljna drama u sudbonosnih 90 minuta Premijer lige.

Izabrane vesti

Kada su se oko sat vremena pre utakmice na Sent Merisu pojavili zvanični sastavi timova, bilo je jasno da se Redsi neće prošetati jugom Engleske. Jirgen Klop uplašen povredama Mohameda Salaha i Virdžila Van Dajka u finalu FA kupa, te u nameri da reguliše potrošnju fudbalera i a predupredi eventualne povrede poput desetak dana pre finala Lige šampiona, poslao na teren samo trojicu igrača koji standardno igraju u prvoj postavi.

Gol je kao i obično čuvao Alison, Matip je stajao u centru odbrane, ali na bekovima nije bilo Endija Robertsona niti Trenta Aleksander-Arnolda. U veznom redu su počeli Milner, Eliot i Džons, a napadački trio osim Žote, činili su Firmino i Minamino. Samim tim, protivniku je bilo mnogo lakše da igra znajući da ga neće napadati Salah i Mane, odnosno da pred golom neće biti jedan od najboljih štopera Evrope Van Dajk.

Nemački stručnjak je očigledno procenio da mu je važnije finale evropske elite protiv Real Madrida i da i sa maltene potpuno drugom postavom Liverpul ima snage da sruši Svece. I bio je u pravu, iako je morao da strepi tokom većeg dela meča.

Sevnula je desnica Nejtana Redmonda posle 13. minuta igre, a lopta zakačila Milnera taman toliko da bude neuhvatljiv plen za Alisona. Ostaje nedoumica da li je vodeći gol domaćina bio regularan budući da je u začetku akcije Lijanko Vojnović napravio prekršaj nad Diogom Žotom. Međutim VAR nije reagovao.

Šest minuta kasnije gol Roberta Firmina poništen je zbog ofsajda, ali je nakon rezantnog udarca Takumija Minamina Liverpul ipak izjednačio. Taj pogodak ipak nije pokrenuo lavinu poput one koja se sruči na protivnike kada napadom diriguju Mohamed Salah, Sadio Mane, a u poslednjih par meseci i Luis Dijaz. Liverpul nije lako stvarao šanse, Žota je početkom drugog dela propustio jednu ozbiljnu za preokret, ali je Liverpulov spasilac bio Žoel Matip.

Pokušala je odbrana domaćina da se izbori sa centaršutem Kostasa Cimikasa, a Kamerunac bio dovoljno brz i spretan da u deliću segunde reaguje i pošalje loptu u gol iako mu je dobrano smetao Kajl Voker-Piters. Klopu i Liverpulu je deo tereta pao sa leđa, ali su morali da strepe jer da je Sautempton izjednačio, morali bi da se uzdaju u pobedu Vile u poslednjem kolu.


PREMIJER LIGA - 37. KOLO

Četvrtak 18.4.

Mančester Junajted - Čelsi 1:1 (0:0)

/Ronaldo 62 - Alonso 60/

Nedelja

Totenhem – Barnli 1:0 (0:0)

/Kejn 45+8 pen/

Aston Vila - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Votkins 69 - Šlup 81/

Lids - Brajton 1:1 (0:1)

/Strajk 90+2 - Velbek 21/

Votford - Lester 1:5 (1:2)

/Ž. Pedro 6 - Medison 16, Vardi 22, 70, Barns 46, 86/

Vest Hem - Mančester Siti 2:2 (2:0)

/Bouen 24, 45 - Griliš 49, Coufal 69ag/

Vulverhempton - Norič 1:1 (0:1)

/Ait Nuri 55 - Puki 37/

Everton - Brentford 2:3 (2:1)

/Kalvert Luin 10, Ričarlison 45+2 - Kolman 37ag, Visa 63, Henri 64/

Ponedeljak

Njukasl - Arsenal 2:0 (0:0)

/Vajt 55ag, Gimaraeš 85/

Utorak

Sautempton - Liverpul 1:2 (1:1)

/Redmond 13 - Minamino 25, Matip 67/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Takumi MinaminoRoberto FirminoJirgen KlopLiverpulSautempton

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara