Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop s podsmehom komentarisao ideju Čelsijevog gazde: Neka dovede i Globtroterse

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 02:09

Nemcu se nikako ne dopada predlog o Ol staru Premijer lige

Svojevremeno dolazak Romana Abramoviča na čelo Čelsija nije među navijačima londonskog kluba dočekan baš sa oduševljenjem. Pribojavali su se mnogi šta će Rus sumnjivo stečenog bogatstva napraviti od kluba, ali sada čak i najtvrdokorniji od njih verovatno tuguju za Abramovičem kog su britanske vlasti proterale iz Engleske kada je počeo rat u Ukrajiji. Pod njegovim vođstvom Plavci su postali evropski prvaci i to dvostruki (2012, 2021), dok je pitanje šta će biti sa novim gazdom Todom Bolijem,

Sigurno je da i Amerikancu ne treba prerano suditi, mada, prvi utisci nisu dobri. Čelsi je tokom leta potrošio skoro 300.000.000 evra na dovođenje igrača, ali od mogućih 18 bodova u Premijer ligi ima 10, a na startu Lige šampiona zapanjujuće je poražen od Dinamo Zagreba (0:1).

Izabrane vesti

Umesto da razmišlja o tome kako da svoj klub vrati na vrh engleskog i evropskog fudbala, Bolija izgleda mnogo više zanima profit. Iako mu tim ne blista na terenu, on priča o načinima zarade i ističe da bi engleski klubovi trebalo da se ugledaju na američke. Kao primer, naveo je održavanje Ol star utakmice.

"MLB je ove godine odigrao prvu Ol star utakmicu, zaradili su 200.000.000 dolara tokom ponedeljka i utorka. U Premijer ligi bi mogao da se igra meč sever protiv juga, na taj način bi se lako zaradio dodatni novac“, izneo je Amerikanac svoj predlog.

Jasno je da bi u tradicionalnoj Engleskoj, kolevci fudbala, tako nešto teško prošlo kod navijača. Stavio mu je to na znanje i Jirgen Klop, kog su novinari posle Liverpulove pobede nad Ajaksom u Ligi šampiona (2:1) pitali šta misli o Bolijevoj ideji.

"Nije mu dugo trebalo! Sjajno, možda bi mogao da nađe mesto u kalendaru za to. Da li možda planira i da dovede Harlem Globtroterse? U Americi je dosta toga drugačije...", istakao je Nemac poznat po kritikama zbog velikog broja utakmica tokom jedne sezone.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulČelsiPremijer ligaTod Boli

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara