Alison i Jirgen Klop
Alison i Jirgen Klop

Klop u problemu: Bez Alisona i Žote na sledećih pet utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 17:47

Portugalac će vrlo verovatno odsustvovati i duže

Iako je na Etihadu odigrao ispod očekivanja i za devedeset i kusur minuta nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku, Liverpul je proteklog vikenda uspeo da odoli Mančester Sitiju i dođe do boda. Ipak, ispostavilo se ga je skupo platio, jer je na neko vreme ostao bez dvojice važnih igrača.

Na konferenciji pred sutrašnji 5. kola grupne faze Lige Evrope u kojem će Liverpul dočekati LASK, Jirgen Klop je otkrio da u narednom periodu neće moći da računa na Alisona i Dioga Žotu. I jedan i drugi povredili su se na utakmici sa Sitijem u subotu. Konkretno Alison povredio je zadnju ložu u finišu meča te će van terena provesti minimum dve nedelje. Žotu s druge strane očekuje nešto duža pauza.

Izabrane vesti

"I jedan i drugi su otpali. Ali je malo bolje, ali moraćemo da vidimo. Sutra neće moći da igra, u nedelju takođe, a vrlo verovatno ni naredne, ali bi posle toga trebalo da bude u redu. Nije toliko loše kao što smo mislili, ali je opet loše", rekao je Klop na konferenciji za medije.

Na koliko visokom nivou brani Alison u aktuelnoj sezoni i od kolikog je značaja za ekipu Jirgena Klopa najbolje pokazuje podatak da ima najveći procenat odbranjenih udarac u Premijer ligi. Brazilac je ukrotio 81.5 odsto protivničkih šuteva, a najbliži pratioci su mu Andre Onana (77.3) i Nik Poup (75).

U Alisonovom odsustvu među stative će stati Kuimin Keleher. Irski čuvar mreže svakako je bio planiran kao starter na sutrašnjoj utakmici protiv ekipe iz Linca, ali će posle vesti o povredi kolege imati više šansi da se dokaže, posebno što u naredne dve nedelje - koliko će Alison biti odsutan - Redse očekuje pet utakmica, dve u Ligi Evrope (LASK, Union Sen Žiloaz) i još tri u Premijer ligi (Fulam, Šefild Junajteed, Kristal Palas).

"Kuimin će dobiti šansu koju zaslužuje. Svakako bi igrao u četvrtak, ali će sada dobiti još nekoliko utakmica i moći će da pokaže pun potencijal", dodao je Klop.

Keleher je ove sezone branio na pet utakmica, tri u Ligi Evrope i dve u Liga kupu, i nijednom nije sačuvao mrežu.






tagovi

AlisonDiogo ŽotaJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara