©Reuters
©Reuters

Klopov rizik se isplatio: Liverpul raspucan bez Salaha i Nunjeza

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 19:28

Fulam se dugo držao, ali nije uspeo da po četvrti uzastopni put saplete Redse na Krejven Kotidžu

Pobeda nad Atalantom sredinom nedelja bila je Pirova i teško da je značajno podigla samopouzdanje fudbalerima Liverpula. Izgledali su neprepoznatljivo u Bergamu, ali su samo tri dana kasnije u Londonu pokazali potpuno drugo lice.

Mini-seriju od dva meča bez trijumfa u Premijer ligi ekipa Jirgena Klopa prekinula je u 34. kolu na gostovanju Fulamu (3:1) posle kojeg ponovo dele lidersku poziciju sa Arsenalom, makar dok Mančester Siti ne odigra svoj meč sa Brajtonom.

Izabrane vesti

Krejven Kotidž, na kojem Liverpul nije slavio na tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, i ovog puta se pokazao kao nezgodno gostovanje za Liverpula, kojem je bilo potrebno više od sat vremena da slomi otpor rivala. Ali je u tome uspeo, i to bez Mohameda Salaha, Luisa Dijaza, Dominika Soboslaja i Aleksisa Makalistera!

Odlučio se Klop na riskantan potez, da neke od najvažnijih fudbalera u timu, od kojih ruku na srce pojedini u poslendje vreme igraju ispod svojih mogućnosti, ostavi na klupi. Posebno riskantan kada znamo da je usred šampionske trke te da bi svaki kiks mogao da znači i oproštaj od titule... Ipak, rizik mu se isplatio, jer oni koji su dobili priliku umesto gorepomenutih su i doneli ceo plen gostujućoj ekipi, a Liverpul nijednog trenutka nije odavao utisak kao da igra bez svojih najboljih igrača, makar kada govorimo o ofanzivnom delu tima.

Utisak sa utakmice iz Londona potvrđuje i sam rezultat. Liverpul je po prvi put posle mesec dana na jednoj utakmici postigao tri gola, isto koliko i na prethodne četiri zajedno...

Sjajno popodne Redsa najavio je Trent Aleksander Arnold majstorskim golom iz slobodnjaka, prekinuvši polučasovno mučenje fudbalera Liverpula da probiju bravu Bernda Lenoa. No, navikli su navijači tima sa Enfilda na ove sezone retko kada mogu da pogledaju utakmicu uz minimalnu dozu stresa, a da ni ovog popodneva neće moći bez drame postalo je jasno u smiraj prvog poluvremena kada je Timoti Kastanj natrčao na odbitak u šesnaestercu Liverpula i loptu iz prve je ubacio uz samu stativu.

Međutim, u uvodnoj fazi drugog poluvremena Liverpul je ponovo došao do prednosti na identičan način kao u prvom delu. Neodbranjiv hitac sa dvadesetak metara ispalio je Rajan Gravenberh, koji je presedeo prethodne četiri utakmice na klupi. Holandski vezista iskoristio je ukazanu priliku i prvom premijerligaškim golom u karijeri pokazao svom timu put ka pobedi.

Nju je na dvadesetak minuta pre kraja meča potvrdio tandem Diogo Žota - Kodi Gakpo, koji je dobio priliku od starta umesto Nunjeza i Salaha. Holanđanin se izborio za loptu na protivničkoj polovini i povukao napad, a onda proigrao Žotu, koji je jubilarnim stotim premijerligaškim golom od dolaska na Ostrvo (Vulverhempton + Liverpul) stavio tačku na utakmicu.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Luton - Brentford 1:5

/Beri 90+2 - Visa 24, 45+1, Pinok 62, Luis Porter 64, Šade 86/

Šefild Junajted - Barnli 1:4

/Hamer 52 – Brun Larsen 38, Asinjon 40, Foster 58, Gudmundson 71/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)

/Trosar 45, Edegor 90+5/

Nedelja

Everton - Notingem Forest 2:0

/Gej 29, Meknil 76 /

Aston Vila - Bornmut 3:1 (1:1)

/Rodžers 45+1, Dijabi 57, Bejli 78 - Solanki 31pen/

Kristal Palas - Vest Hem 5:2 (4:1)

/Olise 7, Eze 16, Emerson 20ag, Mateta 31, 64 - Antonio 40, Henderson89ag/

Fulam - Liverpul 1:3 (1:1)

/Kastanj 45+2 - Aleksander Arnold 32, Gravenberh 53, Žota 72/

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Totenhem – Mančester Siti

Brajton – Čelsi

Mančester Junajted - Njukasl



tagovi

LiverpulFulamPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara