Diogo Žota (Foto: Reuters)
Diogo Žota (Foto: Reuters)

Klopovim mukama nikad kraja: Liverpul 'nekoliko meseci' bez Žote

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 17:15

Portugalskog napadača čeka nova pauza

Stresnih nekoliko meseci je ispred Jirgena Klopa. Nemački stručnjak želi da se oprosti od navijača Liverpula sa što više trofeja, ali mu planove umnogome kvare povrede, kojima kao da nema kraja u ekipi sa Enfilda. Taman što je dočekao povratak Mohameda Salaha, Klop je ostao bez usluga Dioga Žote. I to na neodređen, ali duži vremenski period.

Portugalski napadač povredio se na utakmici sa Brentfordom proteklog vikenda kada mu je pred sam odlazak na pauzu stradalo koleno posle jednog duela. Krajem prošle godine Žota je već morao da odsustvuje sa terena, tada zbog problema sa mišićem, zbog kojeg je propustio gotovo čitav decembra, ali se za Boksing dej vratio i na prethodnih sedam utakmica u Premijer ligi postigao pet i namestio još tri gola, odmenivši na najbolji mogući načun odsutnog Salaha.

Izabrane vesti

Ipak, sada će morati na novu pauzu, prema rečima Jirgena Klopa dugu nekoliko meseci.

"Sa Diogom će potrajati mesecima", kratko je prokomentarisao nemački stručnjak na konferenciji pred sutrašnji meč sa Lutonom.

LIVERPUL OSVAJA TITULU - KVOTA 2,90

Međutim, da situacija bude još gora, protiv Brentforda se desetak minuta pre Žote povredio i Kurtis Džouns, Darvin Nunjez je zamenjen na poluvremenu...

"Što se Kurisa (Džounsa, prim.aut) tiče, kod povreda postoje važni dani. Dan peti, dan deseti, tada ponovo procenjujete situaciju, jer niko ne reaguje na isti način na povredu i zavisi od nivoa bola koji fudbaler oseća. Zato ne bih mogao da vam dam tačan vremenski okvir, čak i da sam hteo", izjavio je bivši strateg Dortmunda.

Od nedavno je van stroja i Alison, Trent Aleksander Arnold je obnovio povredu kolena, Dominik Soboslaj je propistio prethodne tri utakmice... Pojedini mediji su tokom jučerašnjeg dana pisali da je čak i Salah obnovio povredu, ali o tome pak Nemac nije govorio.

"Nije sjajno, definitivno nije. Voleo bih da sedim ovde i pričam kako nemam nikakvih problema, ali očigledno imamo neke. Alison ima povredu mišića sa kojom ne znamo tačno koliko će potrajati, ali se definitivno neće vratiti u dogledno vreme. Diogo je sa povredom kolena otpisan, Kurtis sa problemom ligamenta takođe. Onda imamo druge sa kojima ćemo se baviti iz dana u dan. Videćemo za sutra, videćete startnu postavu dovoljno rano da ćete moći da vidite ko je uspeo da se oporavi, a ko nije. Trent i Dom su na putu povratka, ali još nisu priključeni timskim treninzima. To znači da ni oni nisu dostupni", zaključio je Klop.

Liverpul je posle 25 odigranih mečeva lider Premijer lige sa 57 bodova, dva više od Arsenala, odnosno četiri više od Mančester Sitija, koji ima meč manje od oba pomenuta rivala.


tagovi

Diogo ŽotaJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara