Marko Lazetić (©Reuters)
Marko Lazetić (©Reuters)

Klose prekombinovao, na udaru i Marko Lazetić

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 21:35

Austrijski mediji zameraju srpskom napadaču da je u debitantskom nastupu kao starter za Altah bio bezvoljan i neprimetan

Samo 17 sekundi pripremne utakmice sa nemačkim niželigašem Ilertisenom trebalo je Marku Lazetiću da upiše prvi gol u dresu Altaha. Pre nekoliko dana trener austrijskog kluba, čuveni golgeter Miroslav Klose hvalio je srpskog napadača i najavio skori ulazak u ritam, međutim, posle poraza od Rida 1:2 i fudbaler Milana na prinudnom radu u Austriji našao se na meti kritika.

Prvi na udaru je trener, ali ni Lazetić nije pošteđen. Na portalu televizije Forarlberg debitantski nastup 19-godišnjeg centarfora u ulozi startera opisan je kao "bezvoljan i neprimetan".

Izabrane vesti

U odbranu nekadašnjeg đaka Crvene zvezde stao je sportski direktor Altaha, Georg Feštetič.

"Lazetić je definitivno raspoložen da igra za Altah i siguran sam da će ga krenuti u plej-ofu", očekuje direktor poslednjeplasiranog tima austrijske Bundeslige.

Kao opravdanje Milanovoj nadi na kaljenju može da posluži to što ga je Klose koristio na levom krilu umesto u špicu. Ipak, činjenica je da Lazetić u dosadašnjih pet takmičarskih nastupa za Altah, za ukupno 178 minuta provedenih na terenu, još nije postigao gol.

Pored Lazetića, nekadašnji reprezentativac Nemačke iznenadio je i pozicijom za Manuela Trnvalda, desnog beka koji je protiv Rida imao ulogu ofanzivnog veziste. Nije mu to pomoglo da dođe do prve pobede u 2023. godini, u kojoj je Altah od mogućih 15 osvojio samo jedan bod.

Klub je, međutim, posle sastanka rukovodstva poručio mladom treneru da ima podršku, ali da nije nedodirljiv kada je reč o smeni, pišu austrijski mediji.

"Nije prvi put da smo u ovakvoj situaciji i samo ujedinjeni možemo da izađemo iz nje", izjavio je Feštetič, podsećajući da je Altah i prošle sezone završio ligaški deo kao poslednji na tabeli, ali je potom izborio opstanak.

Veruje i Klose u pozitivan ishod.

"Nada umire poslednja", poručio je bivši asistent Hansija Flika u Bajernu, a Joakima Leva u nemačkoj reprezentaciji.


tagovi

Marko LazetićMiroslav Kloseac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara