Klose vraća nemačkog velikana u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 11:17

Der Klub ima novog šefa struke...

Slavni nemački klub koji već pet godina tavori u drugoj ligi - Nirnberg, ima novog trenera. I to kakvo ime. U pitanju je svetski šampion iz 2014. sa reprezentacijom Nemačke i najbolji strelac u istoriji Mundijala, Miroslav Klose.

"Klub ima sjajnu osnovu sa svojim omladinskim pogonom. Želim da nastavimo da ga razvijamo. Poštujem ljude koje će biti oko mene, na istim smo talasnim dužinama i slično razmišljamo o najvažnijim fudbalskim temama", izjavio je Klose.

Izabrane vesti

"Ovo je sjajan klub, ima tradiciju, strast, armiju navijača - to su sve stvari koje volim i poštujem u fudbalu. Zato sam odmah odgovorio na poziv".

Miroslav Klose naslediće na klupi Kristijana Fijela, koji se preselio u Hertu. On je prošle sezone zauzeo 12. mesto sa Der Klubom. Najbolji plasman devetostrukog šampiona Nemačke u poslednjih pet godina bila je osma pozicija...

Još gore zvuči podatak da je Nirnberg samo jednom igrao Bundesligu od 2014. godine...

Miroslav Klose bio je asistent u nemačkoj reprezentaciji između 2016. i 2018. godine. Potom je dve godine vodio kadetski tim Bajerna, da bi se onda priključio stručnom štabu Hansija Flika i sa Bavarcima osvojio sve one silne trofeje tokom 2020. i 2021.

Prvi samostalan posao u seniorskom fudbalu imao je u austrijskom Altahu u sezoni 2022/23. Jedva je izbegao ispadanje iz lige, klub je napustio 20. marta 2023.


tagovi

Miroslav KloseCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara