Ilustracija
Ilustracija

Klub slavnog Pandeva je u nokdaunu, derbi dolazi u lošem trenutku

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 09:06

Makedonija 1: Akademija gostuje Škendiji u 14. kolu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Akademija Pandev je daleko od tima koji se prošle godine pojavio na međunarodnoj sceni. Strumičani ne mogu da dižu glave od rezultatskih problema, a derbi sa Škendijom u Tetovu (nedelja, 13.00) dolazi u lošem trenutku.

Izabrane vesti

Klub koji je u vlasništvu legende Gorana Pandeva nalazi se u opasnoj zoni u makedonskom fudbalu i ako nastavi da igra ovim tempom, moraće ozbiljno da strahuje za svoj prvoligaški status. Iako u njegovom timu ima kvaliteta, Aleksandar Vasoski muku muči da pronađe formulu za pobedu. Po povratku u klub, staro-novi trener ne može da pobedi u ligi, ima samo dva trijumfa u Kupu Makedonije, ali oni nemaju težinu jer su protiv drugoligaša Teteksa (6:0) i trećeligaša Ljuboten (9:0).

Posle povratka Vasoskog, Akademija Pandev je osvojila samo jedan bod u ligi – remijem protiv Pobede (1:1), a ima pet poraza uz gol-razliku 1:7. Od pet neuspeha četiri su bila minimalna, međutim, bodovi iz ovih duela nisu osvojeni. Meč sa Škendijom dolazi u strašnom trenutku za Akademiju Pandev jer je protivnik u velikom naletu.

13.00: (1,53) Škendija (3,80) Akademija Pandev (6,00)

Tetovski „crveno-crni” pod vođstvom Ćatipa Osmanija su neporaženi u jedanaest utakmica zaredom u svim takmičenjima. Dobra forma dovela je Škendiju do drugog mesta PMFL-a, sa samo tri boda iza lidera Struga, koja je ušla u rezultatsku krizu.

Škendija se polako konsoliduje za naredne izazove i pravi mesta za nova imena – pre duela sa Akademijom Pandevom razišla se sa Vagnerom Gonsalvesom iz Brazila, a prethodno i sa Čehom Janom Vondrom. U ovom meču Škendija neće moći da računa na Egzona Bejtulaija (povređen) i Bruna Ditu i Mevljana Muratija (suspendovani).

U poslednjih pet međusobnih mečeva, bilans Škendije i Akademije Pandev je izjednačen - obe ekipe imaju po dve pobede, jedan meč je završen nerešeno. Tradicija u Tetovu nije na strani Strumičana, jer su u osam mečeva pobedili samo dva puta. Poslednji susret bio je na početku ove sezone. Duel je završen pobedom Škendije od 1:0, jedini strelac u mreži „pandevaca” bio je Adenis Šalja, koji će zajedno sa Ljupcem Dorijevim biti i glavni adut ovog meča.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

MAKEDONIJA 1 - 14. KOLO

Subota

Skoplje - Sileks 0:0

Nedelja

13.00: (1,70) Bregalnica (3,50) Tikveš (4,80)

13.00: (3,10) Pobeda (2,95) Makedonija ĐP (2,40)

13.00: (3,70) Rabotnički (3,00) Struga (2,10)

13.00: (1,53) Škendija (3,80) Akademija Pandev (6,00)

13.00: Škupi - Renova

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeAkademija PandevŠkendijaGoran Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara