Klubovi ugovorili transfer od 60.000.000 evra, igrač odbio jer želi da se bori za trofeje

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 18:41

I to se dešava

Njukasl je danas bio na pragu najvećeg transfera u klupskoj istoriji i jednog od najvećih ove zime u Evropi, ali je ostao kratkih rukava... Ostrvski i framcuski mediji su otkrili transfer priču tek kada je potpuno propala.

Naime, Njukasl je sa Lilom dogovorio kupovinu francuskog veziste Bubakarija Sumarea (20). On je mladi reprezentativac Francuske i jedan od najtalentovanijih zadnjih veznih u Evropi. Do sada se pominjao kao meta nekih ozbiljnih klubova poput Real Madrida, Mančester Junajteda, Čelsija, Arsenala...

Izabrane vesti

Ali je Njukasl prvi krenuo u akciju i rešio da odreši kesu za njega. Svrake su Lilu ponudile velikih 45.000.000 evra fiksno plus 15.000.000 evra kroz bonuse koji će se lako ostvariti ako Sumare bude standardan. Klub sa severa Francuske je očekivano prihvatio ponudu.

A onda je igrač odbio.

Sumare se zahvalio Njukaslu na ponudi, ali je poručio da želi da nastavi karijeru u klubu koji se bori za trofeje, a ne za opstanak. To je potvrdio i Njukaslov trener Stiv Brus, i relevantni novinari iz Francuske poput Mohemad Buhafsi. On ima neka obećanja da bi narednog leta za njega mogla da stigne ponuda Reala ili Čelsija i spreman je da čeka. Iako je u Njukaslu mogao da dobije nekoliko puta veću platu od one koju trenutno ima u Lilu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara