(©AFP)
(©AFP)

Klubovima Premijer lige trajno se zabranjuje ulazak u Superligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 19:40

Britanske vlasti i nadležne fudbalske institucije ne žele da se ponovi haos viđen poslednjih dana

Slom megalomanskog projekta evropske Superlige počeo je kada su Mančester Siti, zatim Čelsi i onda ostali povukli nogu i istupili iz takmičenja nepunih 48 sati posle formiranja istog.

Svima je odmah bilo jasno da su na klubove s Ostrva izvršeni žestoki pritisci s političkog vrha i raznih fudbalskih instanci raznim pretnjama, određeni španski mediji čak tvrde da je UEFA direktno platila premijerligašima da sruše Superligu – mada prvi čovek Aleksandar Čeferin tvrdi da nije –, a da se više ne bi ponovio haos kakav je viđen poslednjih dana Premijer liga se sprema za uvođenje novog pravila kojim bi se trajno zabranilo klubovima da zaigraju Superligu.

Izabrane vesti

Subota, 13.30: (1,30) Liverpul (5,50) Njukasl (10,0)

O tome piše ugledni list Tajms pozivajući se na dobro obaveštene izvore. U trenutku kada glavešine razmišljaju o tome da li će i kakvu kaznu da nadenu odbegloj šestorki ostrvskog fudbala, čini se da bi najžešća mera zapravo bila da prihvate novo pravilo kojim bi im zauvek ostala zaključana vrata Superlige Evrope!

“Ovim pravilom bi se ubila svaka opasnost od događaja sličnih onim koje smo videli prethodnih dana“, stoji u autorskom tekstu.

Prema slovu novog pravila, svaki klub koji bi ušao u novo takmičenje bez prethodnog odobrenja Premijer lige bio bi zauvek izbačen iz svih takmičenja pri Fudbalskoj asocijaciji. To znači da klubovi ne bi mogli da se takmiče u Premijer ligi, FA kupu, Liga kupu i Komjuniti šildu.

Dovoljno razloga za Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Mančester junajted, Totenhem i Arsenal da sledeći put dobro promisle pre nego što povuku potez sličan ovom od pre četiri dana...



tagovi

Evropska SuperligaČelsiArsenalMančester JunajtedMančester SitiTotenhemLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi
Arsenal
Totenhem
Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara